|
Vera Zvonareva ve İstanbu Cup

Uluslararası “Sony Ericsson WTA İstanbul Cup 2009” tenis turnuvası bütün hızıyla İstinye Arenada devam ediyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu, yaprakların dahi kıpırdamadığı bir ortamda ilk gün eleme oynayan oyuncuları yürekten kutlamak gerekiyor. Aşırı sıcaklarda oynayan oyuncular arasında Melis Sezer ve Başak Eraydın''da bulunuyordu. Elemelere Wildcard''la giren oyuncularımız turnuvaya erken veda ettiler. Eraydın''ın oyunu gelişmeye açık, fakat Sezer''in profesyonel turnuvalar için daha çok çalışması gerekiyor.

İstanbul Cup ana tablo maçları öncesi İstinye Park''ın ana giriş meydanında binlerce insanın önünde oluşturulan mini kortta dünya yedi numarası Rus tenisçi Vera Zvonareva ile İpek Şenoğlu (Çiftlerde ilk Grand Slam oynayan Türk) gösteri maçı yaptı. Buraya kadar her şey normaldi. Bu organizasyonun geleneğinde var olan ülke adını en güzel şekilde duyurmak için yapılan bir aktiviteydi. Fakat Vera tenis oynarken durdu ve İstinye Park''ta binlerce insanın içinde kendi halinde sessiz bir çocuğu gördü. Çocuğu gösteri alanının içine sokarak Şenoğlu ile birlikte ona tenis öğretti. Vera''nın seçtiği çocuk oraya sadece gezmek için halasıyla gelen, Gaziosmanpaşa da oturan dar gelirli bir ailenin 9 yaşındaki oğlu Yusuf''tu. Aynı Vera bizi daha da çok şaşırttı. Bu sefer ülkemize işleri için gelen Amerikalı varlıklı bir ailenin çok bakımlı 3 yaşındaki kızları Colleen yanına aldı ve aynı sempatik tavırlarını ona da göstererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Vera İkisinin de kim olduğunu bilmiyordu. Aslında bize de sporun güzelliğini, sporun asla ayrım yapmadığını ve herkese aynı mesafede olduğunu gösterdi. Bu yüzden uluslararası müsabakaların sadece skor durumları ile değil, çok yönlü olarak ta ele alınmaları gerekiyor. Vera Zvonareva dünkü basın toplantısında Ruslardan neden çok başarılı bayan tenisçiler çıkıyor sorusuna ise, eski devlet başkanımız Boris Yeltsin''in herkesten şampiyonluk bekliyorum, diyerek tenise çok büyük destek verdiğini, bu yüzden başarılı sporcular yetiştiğini belirtti. Ayrıca, kişisel kanaati olarak kızların yapabileceği en güzel sporun tenis olduğunu ifade etti. Zvonareva sempatik tavırlarıyla şimdiden Türk halkının gönlünde taht kurdu.

Ana tablo maçlarında İpek Şenoğlu, Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay gibi tecrübeli oyuncularımız mücadele ediyorlar. Rus Vera Zvonareva, Ukraynalı Mariya Koryttseva ile Büyükakçay, 8 numaralı seri başı Çek Lucie Hradecka, Özgen Hollanda''lı Arantxa Rus, Şenoğlu''da Elena Camerin''le eşleştiler. Kortlar düzenli olarak yıkanmalarına karşın bazen üzerinde tozlar birikebiliyor, İstinye Arena''nın konum olarak İstinye tepesinde olmasından kaynaklanıyor ve yetkililer süratle sorunu çözdüler.

Beni en çok heyecanlandıran ise gece maçlarının da oynanıyor olması, zira İstanbul Cup Genel Müdürü Coşkun Erginer ve Organizasyon Müdürü Elif Ozansoy beş yıllık deneyimden sonra her konuda iyi hazırlandıklarını ve özellikle çok iyi bir aydınlatma sistemini kurduklarını bu yüzden gece maçlarının İstanbul sıcağında keyifli olacağını belirttiler. Hepsinden önemlisi bu yıl tenisseverler iş çıkışı İstinye Arenaya gidip tribünden maçları rahatça izleyebilecekler.

15 yıl önce
Vera Zvonareva ve İstanbu Cup
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı