|
New York"ta olmak

Torunlar Gıda''yı Sultanahmet''teki küçük bir dükkandan alıp, Kavacık''taki bir plazaya taşıyan Aziz Torun, "bir ayağınız New York''ta olmazsa, dünyadaki gelişmelerin uzağında kalıyorsunuz" diyor.

Gerçekten ister işyeri, ister üniversite, ister hastane, isterse de siyasi parti yönetimi olsun dünyadaki standartları New York belirliyor.

Bir dünya kurum ya da kuruluşu olmak istiyorsanız, dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilmek için, bir ayağınız mutlaka New York''ta olmalı.

New York dünyanın ticaret, sermaye, kültür, sanat ve eğitim merkezi. New York''ta olmayan bir kurum ya da kuruluş, bir dünya şirketi olamıyacağı gibi, kendi ülkesinde de ayağını yere sağlam basamaz.

Bir ticari ya da gönüllü kuruluş gibi, bir ülke de New York''ta yoksa, dünyanın yeni güç merkezi Pasifik''te de yoktur.

İkibinli yıllarda ekonomik ve kültürel yarış, Akdeniz ve Atlantik havzasından daha çok Pasifik havzasında hız ve yoğunluk kazanacak.

Bu köşede sürekli vurgulandığı gibi, Anadolu insanının yeni "Kızılelma"sı artık Roma değil, New York. New York''ta kendisine ekonomik ve kültürel açıdan sağlam bir yer tutamayan bir medeniyetin, Roma''yı ele geçirmesinin büyük bir anlamı yoktur.

Artık dünyada çıtanın yüksekliğini Roma değil New York belirliyor. İkibinli yılların Roma''sı New York''tur.

Medeniyetlerin savaşında güç ordulardan örgütlere geçiyor. Örgütlerin gücü de, dünyayı ahiretin tarlası gibi gören girişimcilerden geliyor.

İster ürün, ister hizmet, isterse de bilgi pazarlayın, en büyük pazar New York''tur. New York''ta kendine pazar bulan, ürün hizmet ya da bilgi dünyanın her kentine hiçbir zorlukla karşılaşmadan girebilir.

New York''tan yeni dönen bir dostum, cami sayısı elliyi aştı. Yenileri de hızla yapılıyor, dedi.

New Jersey''de küçük bir Anadolu oluşuyor.

Dayatmacıların estirdiği fırtınasıyla, Anadolu insanı bir "yeryüzü harmanı" gibi başta New York olmak üzere bütün dünyaya yayılıyor.

Anadolu insanının gücü Türkiye dışında oluşan "Küçük Anadolu"lardan gelecek.

25 yıl önce
New York"ta olmak
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri