|
Uzatılmış bayram tatilleri / Bayramın katilleri

Hiçbir parti makro projeleri kendilerine dayatılanın dışında çözme basireti gösteremediğine göre, partilerin teferruat tercihlerini bilme hakkımızı kullanmalıyız.

Ramazan Bayramı''nı bayram gibi yaşamamızı uzatılmamış tatile bağlayan Akif Emre bilseydi ki, bu görüşü bazılarında, bayramın bayramlığının azalması ile uzatılan tatil arasında doğru bir orantı olduğu fikrini netleştirecek ve bayram tatilini, bayram ile alâkası olmayan bir tarihten başlatacak; ihtimal o satırları hiç kaleme almazdı.

Latife bir yana her meseleyi makro düzeyde düşünenler için bendenizin mikro teklifleri var. Hayat esasında teferruatlar etrafında seyreder. Hiçbir parti makro projeleri kendilerine dayatılanın dışında çözme basireti gösteremediğine göre, partilerin teferruat tercihlerini bilme hakkımızı kullanmalıyız. Mesela önümüzdeki seçimlerde seçeceğimiz partilerin bayram tatillerine karşı nasıl bir tutum göstereceklerini önceden bildirmelerini istemeliyiz. Öyle ya bizden oy isteyen parti bizim sahiden bayram yapmamızı mı istemektedir yoksa uzatılmış ve alakasızlaştırılmış bir tatil ile bayramımızı bayram olarak kutlamamızı engelleyerek bizleri turizm köleleri olarak istihdam mı etmeyi düşünmektedir? Bu soruların cevapları çok mühim.

Bir takım çevrelerden gelebilecek baskılar ile karşılaşıldığında uzatıp sulandırmayı öncelikli olarak tercih edecekleri tatiller hangileridir? Ramazan ve Kurban Bayramları gittikçe daha çok kış mevsimine geleceğine göre kış turizmini canlandırmak üzere Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerini birleştirmeyi düşünüyorlar mı? Birleştirilmiş Bayram tatillerini ret edenler hakkında kamu düzeni ve turizm ahlakını bozmaktan dolayı soruşturma/kovuşturma açılmayacağını garanti edebilirler mi?

Bayram yapmak isteyenler ile tatil yapmak isteyenler arasındaki ekonomik gerginliklerin en aza indirilmesi konusunda oyumuzu vereceğimiz partinin herhangi bir teklifi var mı? Mesela turizm tercihini kullananlar için fakirlerle zenginlerin kaynaştığı, bayram havasının nostaljik olarak da solunabileceği zamansal örgütlemeler için müesseselerden özendirici paketler hazırlamaları istenecek mi?

Şehirde kalıp ta bayramlaşabileceği kimseleri bulamayanlar için belediyeler tarafından yedek akraba, kardeş aile organizasyonları düzenlenerek insanların birlikte bayram yapacak kimseleri bulamayacak kadar yalnız kalmalarının önüne geçici tedbirler alınacak mı?

Seçeceğimiz partinin, bayram ve tatil politikaları hakkındaki görüşlerini bilmek en tabi hakkımız öyle değil mi? Büyük politikalardan haberdar olacağız derken küçük değişiklikler hayatımızı değiştiriyor. Aman teferruatı gözden kaçırmayın!

Mübarek Kurban Bayramı''nızı en içten duygularla kutluyor bayramlarınızın bayram olmasını diliyorum.

24 yıl önce
Uzatılmış bayram tatilleri / Bayramın katilleri
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri