|
Al Gore, Kobe Bryant, Tiger Woods ve diğerleri...

Geçen Cuma ve Cumartesi dünyaca iki ünlüyü ağırladık: NBA"in ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant, daha önce THY reklamlarında oynadı. Şimdi de Barcelona"lı futbol yıldızı Lionel Messi ile birlikte THY reklamlarında oynayacak.

Zirvede iki sporcunun bir markanın küreselleşme sürecinde önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Dünyanın en çok takip edilen spor etkinliklerinden bir diğeri de golf"tür. Bu alanın yıldızı da Tiger Woods"tur. Woods"un adım atmadığı sahanın golf âleminde pek bir itibarı yoktur.

Antalya Belek, dünyanın en iyi golf sahalarına sahip bir turizm bölgesidir. Pek çok ünlü geldi ancak şimdiye kadar Tiger"ı getirememişti. Woods, ekim ayında Antalya"da düzenlenecek Turkish Airlines World Golf Final"da mücadele edecek. 1,5 milyon dolar ödüllü yarışmaya dünyaca ünlü 8 golfçü katılacak.

Birkaç önce Avrupa Kadınlar Golf Şampiyonası organize edilen Belek"te şimdi Woods"un yanı sıra diğer başarılı 7 golfçü Charl Schwartzel, Hunter Mahan, Justin Rose, Lee Westwood, Matt Kuchar, Rory Mcllroy ve Webb Simpson da mücadele edecek.

Katkısı olanları kutlamak gerekiyor.

Bu satırları Hazar Strateji Enstitüsü"nün davetlisi olarak geldiğim Bakü"den yazıyorum. Bir think tank grubu olan ve Hazar bölgesindeki ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen enstitü, önümüzdeki ay Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon"un Bakü programına katkı sağlayacak.

Amerika eski başkan yardımcısı ve çevre konularındaki faaliyetleriyle sık sık gündeme gelen Al Gore, cumartesi günü Turkcell Liderler Konferansı"nda konuştu. Al Gore, medyaya da yansıdığı gibi iyi bir politikacı olduğunu gösterdi. ''AB, Türkiye"ye girmek için başvurmalı'' ifadesi ile bütün gazetelerde yer almayı başardı.

Aslında bu Turkcell"in başarısı..

Bu tür organizasyonların zordur ve sadece paraya bağlı değildir. Yaklaşık on yıl önce Bill Clinton"un konuşmacı organizasyonunda yakın bir arkadaşım da yer almıştı.

İşin zorluklarını ve arka planını yakından görme ve dinleme fırsatı buldum. Aynı şekilde Al Gore"un Değişim Liderleri Zirvesi için iki yıl önce geldiği organizasyonunun da detaylarına şahit oldum.

Çevre duyarlılığı bilinen Al Gore için Avrupa"dan hibrit otomobil bile getirilmişti. Bir günde 50"ye yakın liderin aynı toplantıda yer almasının yanı sıra özel diplomatik görüşmeler imkânı da oldu.

Bunların her birini önemsemeliyiz. Turkcell Liderler Konferanları çılgın bir işadamı olarak bilinen Virgin Grubu"nun sahibi Richard Branson ile başladı. Profesyonel yöneticilerin en başarılarından biri kabul edilen Jack Welch ve küresel rekabetin bir nevi isim babası kabul edilen Michael Porter ile devam etti.

Her biri kendi alanında lider ve küresel kavramları gündemimize taşıyorlar.

Google"un danışmanlarından, Apple"ın yönetim kurulu üyelerinden olan Al Gore, Trendyol şirketine yatırım yapıyorsa, Türkiye"yi önemsiyor demektir.

Turkcell, şimdi de Liderler Anadolu"da adıyla sektörel ve yerel toplantılarda liderleri bir araya getirerek geçmiş tecrübeleri ve sıcak gündemleri paylaşmalarını sağlayacak.

Ayrıca birlikte çalışma motivasyonunu artırmak için sadece iş hayatlarına değil müzik, sanat, spor gibi özel ilgi alanlarına yönelik aktivitelerde liderleri buluşturacak.

Turkcell Liderler Konferansı"nın bundan sonraki konuğu ise, Time Dergisinin dünyanın etkili 100 kişisinden biri kabul ettiği İngiliz tarihçi Niall Ferguson olacak.

Her biri ayrı bir değer olan bunca kişi ve onca organizasyon Türkiye"yi dünyaya taşıyor emeği geçenleri, katkısı olanları alkışlıyorum.

12 yıl önce
Al Gore, Kobe Bryant, Tiger Woods ve diğerleri...
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler
Gazze ışığında üniversitenin misyonu