|
Matrağın tafsilatı burada!

Dünyada bugüne kadar yazılmış en uzun mektubu Çinli Wang Chou ikizi Chang Chou''ya yazmış ve mektup tam 367 sayfaymış. Wang Chou mektubu yazdığında ikizler 93. yaşlarını idrak ediyorlarmış ve Chang mektubun 256. sayfasına geldiğinde sekte-i kalpten gitmiş. Bugün 107 yaşında olan Wang Chou, günlerini mektubun kalan 111 sayfasını okuyup ağlayarak geçiriyormuş.

* * *

Fransız aktör Gerard Depardieu, yeni filminde aşırı şişmanlığı nedeniyle zıplayamayan ve bunalıma giren bir kurbağayı oynayacağını açıklamış. Bu film nedeniyle evinin bahçesindeki havuzda tam altı aydır kurbağalarla birlikte yaşadığını söyleyen ünlü aktör, “Doğrusunu söylemek gerekirse kurbağaların bu kadar duygusal hayvanlar olduğunu bilmezdim. Sanırım bundan sonra fırsat buldukça evimin havuzunda kendilerini ziyaret edeceğim” diyormuş. Yakınlarının ifadesine göre son dönemde aktörün teni de hafif yeşile çalmaya başlamış.

* * *

Hollywood''un en çok kazanan aktörlerinden Tom Cruise, tam 32 yıldır cebinde çiğnenmiş bir sakız taşıyormuş. Küçük bir çocukken sakız almak üzere gittiği marketin önünde tam 100 dolar bulan Cruise, o andan itibaren aldığı sakızın kendisine uğurlu geldiğine inanmış. Film çekimlerinde bile sakızını cebinden çıkarmayan Cruise''un tek sıkıntısı, sıcak havalarda eriyip cebine yapışan sakızın kostümlerini mahvetmesiymiş.

* * *

Finlandiya''da evcil kediler için bir sinema açılmış. Kediler sahiplerinin nezaretinde bu sinemaya geliyor ve gösterimdeki filmleri izliyorlarmış. Sinemanın büfesinde her tür kedi krakeri bulunabiliyormuş. Sinemanın sahibinin gözlemlerine göre kediler en çok aksiyon filmlerine meraklı oluyorlarmış. En çok sevdikleri filmi herhalde tahmin edersiniz... Tabii ki “Zor Hedef: Fare”...

* * *

Arizona''da bir çiftçi bundan beş yıl önce bir kafes ve bir saksı almış. Evine döndüğünde dalgınlıkla papağanını saksıya yerleştirmiş, açelyayı da kafese dikmiş. Yanlışlığı tam yedi ay boyunca hiç farketmemiş. Üstelik bu süre içinde papağana su dökmüş, açelyaya yem vermiş. Yedi ay sonra farkettiğinde hem papağan, hem de açelya duruma fena halde adapte olduklarından yerlerini değiştirememiş. Bugün de durum aynen devam ediyormuş. Arizonalı çiftçi dostlarına renk renk çiçek açan papağanı ve konuşmaya başlayan açelyası ile hava basmayı da ihmal etmiyormuş.

* * *

Hayatını kırk yıldır Amsterdam Belediye Bandosu''nda trompet çalarak kazanan Patrick Nielström, bir sabah uyandığında trompet çalmakla ilgili bildiği her şeyi unuttuğunun farkına varmış. Aynı gün bandonun uyumunu bozduğu gerekçesiyle kırk yıldır çalışmakta olduğu bandodan uzaklaştırılmış. Sonraki iki yılı bir markette kasiyer olarak geçiren Nielström, yine bir sabah uyandığında canının piyano çalmak istediğini farketmiş. O günden beri de Amsterdam''ın en büyük otelinde piyanistlik yapıyor ve müşterileri mest ediyormuş.

17 years ago
Matrağın tafsilatı burada!
‘Mutlaka döneceğiz’ ya da Nekbe’dir yaramızın adı
O güne geri dönmek
‘İletişim aklı’
Bir sen bir ben bir de aile
Deprem gerçeği, ekonomi güvenliği ve TOBB Genel Kurulu’ndan yansıyanlar