|
İlahî sevginin eşsizliği

Bu fetret döneminde başkalarının ve Arz''ı mahvetmek isteyenlerin kendi söz ve fiillerinden yazarsanız, başını kuma gömmüş deve kuşcağızlarının boğuk sesleri duyulur: -“Gomplo guramı! İnanmayın gaari! Siz de benim gibi başınızı guma sokuverin!” -Evet komplo teorileri vardır, ne var ki bunların bu kadar çoğalmasının bir sebebi de hayal ürünü değil gerçek olan fesad ehli saplantısının, İslam''ı Yeryüzü''nden silme tasarısının gizlenmesidir. Bir “yalancı çoban” vardır, can sıkıntısını gidermek için köy halkına zaman zaman “kurt geldi!” haykırışıyla seslenir, sonunda gerçekten kurt gelince de kimse yerinden kıpırdamaz. İşte Dâbbe-t -ul Arz da (Şer İttifakı) önce yanıltıcı tasavvurlar üretip de türetip halk arasında yayar: -“Dâbbe-t -ul Arz simgesi; kötü bir şeyin simgesi değil, yer altından çıkacak, aman da mâşallah, tostoparlak bir dilli düdüktür kim, insanlığa ne gözel vaazler ider!” Oysa kendi halkı için, Dâbbe-t -ul Arz''ı İblis''e uyan bir Fesad örgütünün simgesi olarak, “Kitab-ı Mukaddes”in son kitabında da belirtilmiş olduğunu açıklar, sonunda da yapacağını yapar: -“Yeryüzü canavarı; soğuk savaş döneminde Komünizm''i simgeliyor sanırdık, oysa azıcık yanılmışız. O zaman da bu Yeryüzü canavarını bağlamak için “yeşil kuşak” adı altında İslâm''ı da kullanmıştık. Şimdi asıl Canavar''ın İslâm olduğunu, Ortaçağ''daki bazı büyüklerimizin doğru söylediklerini anladık. Şu halde baş düşmanımız İslâm''dır. Ey ücretli düşünür, şişinir, kendisi kaşınır, İslâm adını duyunca kırk yıllık yola taşınır, başkasının çöplüğünde eşinir kalem erbabı ! Görev başına!”

Ardından da her gün bir komplo kuramı uydurur ki, kendi tasarısını, korkunç saplantısını açıklayan olursa, o da komplo kuramcısı olarak itham edilsin ve hafife alınsın. Çünkü ey Azîzan, çoban, can sıkıntısından veya bugün ele aldığımız kurtlar vadisi hikayesinde kurtların görevlendirmesiyle bu hikayeleri uydurur ki, insanlar artık Tarih''in en korkunç komplosuna da “komplo kuramı” desinler ve koyuncağızlarla birlikte geviş getirerek “İslâm''ı bırak, bilimselliğe bak!” melemesini tuttursunlar, sonunda da çiftliğe hınzırlar hâkim olsun.

Olamazlar ey Azîzan! Bâtıl yıkılıp gidicidir. Âkıbet, Adalete susayanların, muttakıylerindir. Neoconların sözüm ona hrıstiyan olanları, İncil''i olsun, galiba okudukları yok! Mesih; Sevgi''nin adaletine susayanların susuzluklarının giderileceğini vaad eder, müjdelerken, bunlar galiba Dağ Vaazi''ni değil, sadece Vahiy Kitabı''nın; o da kendilerinin yazıp kendilerinin inandıkları ters yüz edilmiş tefsirlerini okuyorlar. Yoksa bu kadar sersem olmalarına imkân yoktur.

İlâhî sevgi ehli; bilirler ve iman ederler ki, Arz''a Salihler varis olur.

Ey Azîzan, bu çetin günlerde, bu tûfanda, sefine-i Nuh''a girmekten başka yol yoktur. Ağzına şeker alıban gözleri sana duş olan / Unuta ol şekerini artık çiğneyip yutmaya / İki cihan da dopdolu bağ-u bostan olur ise / Senin kokundan iyi gül bostan içinde bitmeye! (Yunus Emre).

Biz Sevgi ehli olur da ihtiras ve kin ehlinin kışkırtmalarıyla biribirimize düşmez, zulmün her görünümünü ülkemizden kaldırırsak, “neoconlar” denen Yeryüzü canavarı örgütü nihaî darbeyi indirmek için harekete geçse dahî, Yeryüzü''ndeki Sâlih Halef, Muztarr kaldığında, Rabbi çağırır ve sıkıntımız, Şer ittifakının boğucu baskısı üzerimizden giderilir ve Yeryüzü''ne, Arz''a Sâlihler halef olur. (Neml, 62). İşin sonu da böyle olacaktır.

Bu mutlu sonun çabuklaşması ve insanlığın Son Dünya Savaşı musîbetinden korunması için, biz niye öne çıkmayalım ? Niçin Canavar''ın bir kez daha bizi dalamasına, Ermeniler, Yunanlılar, Araplar, Kürtlerle “Türkler” arasına kan davası fitili sokmasına seyirci kalalım? Bu sorum, bütün halk topluluklarınadır.

Sevgili''ye yönelelim. Sevgili; tek gerçek Sevgilidir. Ancak; ayağımızda zulmün günah yükünün prangaları varsa Sevgili''ye yönelmemiz zor olur. Dosta giden kişinin doğruluktur çaresi (Yunus Emre). Sevgili; kılkuyruk ayak oyunu siyaset ve sloganlarıyla kandırılamaz. Yüzbin riyâ çerisi bilin vardır bu yolda / Nefs öldürmüş er gerek ol çeriyi kırası (Yunus Emre).

Ey Azîzan, önce iman tatlılığını niyaz edelim, Sevgi''yi Sevgili''den dileyelim, Sevgi; ümîd neş''esini getirsin, Sadıklarla olalım, Sadık olalım, Hakk ile örgütleşelim, Sabr edelim, Muztarr''ın niyazı inşallah yakındır, kötülük giderilecektir (Neml, 62).

17 yıl önce
İlahî sevginin eşsizliği
Efendimiz’in (sav) orucu-2
Tehlikeli restleşmeler
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye