|
Alanzinho mucizesi

Trabzonspor bir Alanzinho mucizesi sayesinde daha şampiyonluk yarışına yapıştı. Brezilyalı bücür, gitti denen maçı Manisa''daki gibi mucizevi şekilde çevirdi.

Aslında yarışta önce oynayıp kazanan, diğerini gerilime itiyor! Fenerbahçe Galatasaray''ı yendi, stresini Trabzonspor çekti! Öyle ki sicim gibi yağan yağmurun ağırlaştırdığı 19 Mayıs''ın zemininde ilk dakikalarda Trabzonspor''un esamesi bile okutulmadı. Bunu yapan da böyle bir sahada nasıl oynayacağını daha iyi planlayan ev sahibi Gençlerbirliği idi… Nitekim kaleyi gördükleri yerde şut talimatı almış olacaklar ki ilk sinyali Serkan Çalık''la gösterdiler. Ardından da ip gibi dizilen defansın önünde hiçbir müdahale ile karşılaşmayan Cem Can''ın vuruşunda uzun süre kalenin acemisi olan ve sakat olan Onur''un yerine oynayan Tolga''nın da hatalı yer tutuşu ile golü ağlarında gördüler. Bu da yetmedi, ardından Tolga, Mustafa Pektemek''in kafa vuruşunu iki hamlede önleyince Trabzonspor biraz kendine geldi.

BİR KİŞİ EKSİK GİBİ

Trabzonspor''un sağ kenarı Tayfun ve Serkan''a emanet edilmişti. Belki düşünce doğru idi ama, pratikte hiçbir yararı olmadı. Ve iki oyuncudan biri ilk yarı için fazla idi. Bu da Trabzonspor''u bir kişi eksik oynattı denebilir. Böyle bir sahada şut atmayı seven Ceyhun bekle daha faydalı olabilirdi. Bordo mavililer kenarları kullanamadılar. Rakibi ortadan delmeye çalıştılar. Bunların birinde Burak''ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu rakibine teslim edişi vardı. 3 kez ciddi serbest atış kazanan Trabzonspor birinde Jaja ile direğe takılırken, diğerinde Giray''ın gereksiz bir faulu ile bir golden oldu.

YİNE ALANZİNHO...

İkinci yarıda Tayfun - Alanzinho değişikliği Trabzonspor''u rayına oturtmaya yetti. Biraz da risk alan Trabzonspor rakibin üstüne çöktü. Ağır sahaya rağmen iki ekip de üstün bir mücadele örneği sergilediler. Klas elemanı daha fazla olan Trabzonspor sonunda maçı koparıp yarışta kaldı. Trabzonspor''un koskoca bir ilk yarıyı heba ettiği de anlaşıldı. Bordo mavili ekibin savunmak için değil de gol amaçlı futbolu sevdiği bir gerçek… Nitekim bunu kaçıncı kez yapıyorlar. Gençlerbirliği özellikle ilk yarıda Trabzonspor''dan zaman zaman üstün oynadı. Hakem Bülent Yıldırım ve yardımcılarının zeminin azizliğinden olacak tartışılacak kararları oldu.

13 yıl önce
Alanzinho mucizesi
Bir Başka Mesele: Aşırı hayvan sevgisi ‘kaydırılmış merhamet’ projesidir
Sahibinin Sesi
BM değil, Mekke Sözleşmesi
Kızın adı Rachel
Bin 187 dokunuş ve 30 genç