|
Gol makinesi mi Kuluçka makinesi mi?

Trabzonspor Kolombiyalı Teofilo Gutierrez''ı transfer etti! Hiçbir önyargıya dayanmadan önce hayırlı olsun diyelim. Gutierrez, 76. yabancı oluyor! Yani Trabzonspor bundan önce tam 75 yabancı futbolcu transfer etmiş… Bunlardan akılda kalanlar mı? 10 numaralık tek oyuncu Şota''ydı. Kardeşi Arçil de iyiydi ama kronik sakattı. Ondan sonra biraz Aurelio, Symczkowiak, Stepanov, biraz da Vugrinec… Belki Polonyalı Cyzio, Altay''dan gelen Yesiç sayılabilir. Neredeyse 40''ında Trabzon''a gelen Pfaaf''ı saymıyorum bile… 75 transferde iki elin parmakları kadar kalitelisi yok! Bunları ben değil, istatistikler, gerçekler söylüyor.

Peki Kolombiyalı nasıl bir futbolcuymuş? Kim söyledi bilmiyorum ama “Gol makinesiymiş!” Bu unvanı da geçen yıl attığı 30 golle almış! Yani ülkesinde gol kralı olmuş ve geçen yıl dünya sıralamasında da 4''üncü sıradaymış… Bunlar çok güzel haberler, harika, tam da taraftarın arzuladığı bilgiler… Ancak ben yine olaya biraz tersinden bakacağım. Varsın bozguncu desinler…

BİZ ÇOK GOL KRALI GÖRDÜK

Birincisi; bu oyuncuyu Trabzonspor''a kim tavsiye etti doğrusu bilmek isterim. “Şota” diyorlar, doğru ise bu da iyi haber… Ama menajerlerden, kasetlerden alınan bilgilerle transfer edilmişse yandı gülüm keten helva… İkincisi; biz Trabzonspor gol kralı diye gelen çok oyuncu gördük! Bilmediğimiz Rune Lange vardı. Denilene göre 16 milyon marka alınmıştı. Neredeyse 10 yıl geçti adamın gidişi, bir türlü Trabzonspor yakasını kurtaramadı. Geçenlerde mahkemesi sonuçlandı ve Trabzonspor 5 milyon liranın üstünde bir parayı ödemek zorunda bırakıldı. Yine gol kralı diye Jun diye biri alındı dünyanın parasına… Tek gol bile atamadan 6-7 milyon avro heba oldu. Adam gol atmak için soğuk havaları bekliyordu. İlahi adalete bakın geldiği yıl da bayağı kar yağmış ve soğuklar olmuştu ama Jun''da “tık” yoktu.

GÖKHAN''IN TRANSFERİ YANLIŞTI

Gol kralı diye alınan bildiğimiz oyuncu da vardı! Gökhan Ünal! Tam 6 milyon 200 bin avro verilmişti bonservisine… İyi futbolcuydu. Ama Trabzon havaları yaramadı ona! Bir türlü uyum sağlayamadı. Hani geçen sezon asrın transferlerini yapan Trabzonspor''da ite kaka 15 gol atıp 12 de asist yapmıştı. Yeni sezon başlarken demiştim ki “Gökhan Ünal geçen yılkı performansını yakalasın Trabzonspor şampiyon olur!” Hayır! Gökhan ne o performansın yanına yaklaşabildi, ne de faydalı olabildi… İçine kapanık, duygusal, uyum sorunu çeken veya öyle görünmesini isteyen bir yapısı vardı. Satılması değil, transferi yanlıştı. Trabzonspor''un tarzına uygun bir transfer değildi. Şimdi patlama yapacağını söylüyor. Bu gidişi ile mutlaka “patlama” yapar ama bu sahada olmaz! İşin özü; huyunu, suyunu, annesinin kızlık soyadını, göbek adı dahil her şeyini bildiğimiz Gökhan bile yararlı olamadı Trabzonspor''a…

Şimdi deniyor ki Teofilo Gutierrez “Gol makinesidir.” Ne diyelim? Bunlar beklenen ve olması gerekenler. Golcü diye anıldığına göre umarım öyledir. Ama “gaz verme ile” bu işler olmaz! Önce görelim bakalım. Yerlimiz uyum sağlayamadı, bakalım elin yabancısı nasıl başaracak? Ayrıca 25 yaşına kadar gelmiş bir “dünya yıldızı” nasıl olmuş da “dünyanın gözünden” kaçmış? Hani Arsenal diye bir kulüp var İngiltere''de!!! 15-16 yaşlarında tüm dünyayı tarıyor radar gibi… Onlar bile görememiş!!! Hayret! Hadi bakalım, kolay gelsin! İyi çıkarsa sorun yok! Çıkmazsa bu yazıyı hatırlayın. Gutierrez''ın gol makinesi mi, yoksa gollerin üzerine yatan kuluçka makinesi mi olduğunu çok yakında göreceğiz.

14 yıl önce
Gol makinesi mi Kuluçka makinesi mi?
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar?
‘Susadım çeşmeye varmaz olaydım’
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Kibirleri boyunlarını aşan muhterisler kim?