|
Kazanmayı unutmak

Trabzonspor son haftalarda kaybetmiyor ama, kazanmayı da unuttu! Gençlerbirliği, Galatasaray, Fenerbahçe''den sonra Orduspor''la da berabere kalarak Süper Final öncesi pek umut vermedi. Muhtemelen bir gün önce Beşiktaş''ın puan yitirmesi ile üçüncülüğü garantileyen Trabzonspor sanki maçı angarya gördü.

Colman ve Olcan''ın yoklukları büyük eksiklikti ama Orduspor''da da Cantu ve Ciluo yoktu! Maç genelde Orduspor''un istediği tempoda oynandı. Colman''ın yokluğunu büyük ölçüde hisseden bordo mavili takımın orta saha elamanlarından önemli gol pası çıkmadı. Burak''ı bazen kural dışı da olsa iyi kilitleyen Orduspor da ilk yarıda pek tehlike yaratamadı.

İkinci yarı biraz daha hareketli geçti. Karşılıklı ataklar vardı bu yarıda... Maçın son bölümlerine doğru iki teknik adam da riskleri alarak hücum oyuncularını sahaya sürerek gol bulma yoluna gittiler ama, havanın bir açık, bir kapalı oldu bu gündüz maçında iki takımın da doğrusu gol atacak halleri kalmamıştı.

Maçta dikkat çeken konu ise, ev sahibi Orduspor taraftarlarının Trabzonspor''a karşı ne amaçla yaptıkları belli olmayan tepkilerdi. Türkiye''de son yıllarda tribünlere bir şeyler oluyor. Saha içinde futbolcular arasında sorun yok ama tribünler sorun yaratmada doğrusu çok mahirler...

Maçın hakkı beraberlikti. Hakem İlker Meral''a gelince; oyuna direkt etki etti! İlk yarıda Selçuk''un Burak''a yaptığı hareketin tek adı vardı: Kırmızı kart! Ama Meral de herhalde bitmiş bir lig için niye kırmızı göstereyim diye düşünmüş olmalı... Yine ilk yarıda Burak''ın kendi alanında çıktığı pozisyona ofsayt kaldıran yan hakemi de unutmamak gerek...

12 yıl önce
Kazanmayı unutmak
KPSS tercihlerinde adaylar nelere dikkat etmeli?
Bir Başka Mesele: Aşırı hayvan sevgisi ‘kaydırılmış merhamet’ projesidir
Sahibinin Sesi
BM değil, Mekke Sözleşmesi
Kızın adı Rachel