|
Olur böyle vak"alar!

Trabzonspor, sahasında Eskişehirspor''a 2 puan kaptırarak şampiyonluk yarışında yara aldı. Bir takım her maçı aynı şekilde oynayamaz. Bu nedenle "olur böyle vak''alar" diyelim. Dün akşamki oyunu analiz için de iki ayrı devreye bakalım…

Önce ilk yarı: Trabzonspor, Eskişehir''den çok daha zorlu rakiplerini yenerken, futbolun hemen tüm gereklerini yerine getiriyordu. Neydi bunlar? Ayağa top oynamak, topu ayağında daha fazla tutup fırsatını bulduğunda aralara kaçan oyunculara pas vermek, kenarları etkili şekilde kullanmak, şut atmak ve bunlar da fayda getirmezse duran toplardan yararlanmak… Peki dün akşam ilk yarıda Trabzonspor bunlardan hangisini yapabildi? Ne yazık ki hiç birini!!!

GOL ATMAYA NİYETLERİ YOKTU!

Bordo mavili oyuncular Galatasaray ve Bursaspor galibiyetlerinin getirdiği müthiş özgüvenden olacak o kadar rahat hareket ettiler ki; Trabzon''a bir ağır sikletle boks maçı yapmaya gelmiş gibi görüntü veren hafif siklet olan rakibi Eskişehirspor, baktı ki Trabzonspor''un ne futbol oynamaya, ne de gol atmaya niyeti var, o zaman biz atalım, dediler. Ve ilk yarım saat içinde 3 net pozisyon buldular. İlkinde Onur''un büyük hatası, diğerlerinde vuruş yetersizliği vardı.

Trabzonspor ise ancak 30 dakikadan sonra canlanabildi. Ama bu da gol getirmeye yetmedi. Bordo mavili ekip topu sürekli gerilerde gezdirip zaten orta alanı kalabalık tutan rakibinin ekmeğine halis Trabzon tereyağı sürdü! İleride Umut ve özellikle Burak top alamadıkları gibi aldıklarını da ezdiler. Çok koşmasına rağmen Selçuk, Jaja ve Colman orta alandan ileriye değil de sürekli geriye oynadılar. Onların yapacağı görevi Egemen yerine getirmeye çalışınca da tatsız tuzsuz bir Trabzonspor''la hayli dirençli bir Eskişehirspor izledik ilk yarı boyunca…

KALECİ ONUR OLMASAYDI

İkinci yarı ilk yarının tam aksine cereyan etti. O bildiğimiz Trabzonspor çıktı sahneye… Oyunun bütün gereklerini yerine getirmezse bile ona yakın oynadı. Rakibi kendi yarı alanına hapsetti. Bunda, ilk yarıda neredeyse kırmızı kart görme pozisyonuna gelen Colman''ın yerine giren Alanzinho''nun ve Engin Baytar''ın etkisi büyüktü. Ancak yine de Trabzonspor ikinci yarıda golden çok topla cambazlık yapmaya kalkınca bir sürü pozisyonu ezdi. Jaja''yı Türkiye öğrendi ama o hala kendisini kanıtlamaya çalışıyor. Zaman zaman da çok basit hatalarla takımı oyundan düşürüyor. Trabzonspor''da dün kaleci Onur, Serkan, Selçuk, Alanzinho ve Ergin arkadaşlarına oranla daha gayretliydiler.

Eskişehirspor ise bir puanı hak etti. Hatta uzatmaların son anlarında kalede Onur olmasaydı 3 puanı bile alabilirlerdi. Ancak bundan saniyeler sonra da Jaja Trabzon adına 3 puanı alma aşamasına çok yaklaştı ama bu defa şanssızdı.

Süleyman Abay oyuna oldukça fazla müdahale etti. Egemen ile Serdar''ın tartışmalarına sarı kart göstereceğine iki dakika nasihat edip oyunu soğuttu. Kararlarında standart yoktu. Avantaj kurallarını ıskaladı. Penaltı iddiaları tartışmaya açıktı.

13 yıl önce
Olur böyle vak"alar!
Kaknus
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler