|
Efes"in en zor gecesi

Basketbol hiçbir zaman sadece basketbol değildir! Spor salonu-Seyirci-Oyuncu-Hakemler ve çember arasında gidip gelen top! Bitiş düdüğü... Kazananlar coşkulu, yenilenler kahroluyor, kutlamalar, üzüntülerle gecenin karanlığında kaybolup gidiyor! İşte bu basketbol!

Dile kolay 30 seneyi deviren Efes Pilsen şu anda dünyanın her konuda “En büyük kulübü” olarak ilan edilen Real Madrid karşısında “Olmak ya da olmamak” için son 40 dakikaya çıktı. Geçen hafta Real, AJ Milano''yu yense Efes adına iş bitecek. Ya da aynı saatlerde başlayacak. Panionios -AJ Milano maçında Yunanlılar yense yine iş bitecek ama Efes başını kendi kendine kaşımak istedi. Yıllar yılı finallere abone olan Efes en kısa yoldan Avrupa''ya havlu atmak istemiyor. Çünkü her ülke kendi liginde başarılı olmak istese de, esas olan Avrupa!

Uzun zamandır sakat olan Kasun (Olmaması Efes adına büyük kayıptı). Doktor Ersan Ateş''in tedavisi ve özel bileğine takılan aparat ile sahada yerini aldı. Ancak ilk çeyrekte, oyuna giren Kasun''u hakemler kurallar gereği oynatmayarak kenara çıkardı.

Böylesine önemli bir maçta biraz daha saldırgan oynamalıydık diye düşünüyorum. Bu yetmezmiş gibi, hakemler ince ince İspanyollara çalıştı. Öylesine abuk düdükler çaldılar ki, saç baş yoldurdular. Üçüncü çeyrek Kasun elindeki metal aparatı çıkarınca oyuna girebildi. Son çeyreğe 15 sayı geride girdik. Hammonds ve Kasun biraz hareket getirdi. Bir yazlık maçta bile daha heyecanla topa saldıran oyuncular bu maçı günün moda sözü “Fasa-fiso” sanarak, Avrupa''ya veda ediyorlar! Son dakikalarda birazcık asıldık. Skorda yaklaştık ama nafile! Real''li oyuncular iyi oynadı sanmayın. Onlar fazla asılmadılar ama biz oynamayınca maçı alıp götürdüler.

Atina''dan Panionios maçından iyi haberler de gelmeyince lacivert-beyazlılar, Avrupa defterini maalesef kapattılar.

15 yıl önce
Efes"in en zor gecesi
Polislerin çalışma koşulları ve özlük hakları
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..