|
Kahraman Mirsad

Yazık çok yazık... Yıllardır basketbol adına beklediğimiz günlere kavuşmanın gururunu yaşarken, Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen gibi iki dev takımımızın maçı bozuk para gibi harcandı. Tam Milli Takım''ı bir kenara bırakıp kendi ligimize döndüğümüz günlerde, bir yıl önceden bilinen belki de, son yirmi yılın en önemli Yunanistan maçının oynandığı aynı güne nerede ise aynı saate denk getirmek niye? Bu yetmezmiş gibi NTV de ilan edilen naklen yayının başka kanala alıp basketbol sevgisi ve aşkını pekiştireceğimiz bir maç böyle itilip kakılır mı? Adeta “Salona gelmeyin! Ekran başına geçmeyin bu maçı seyretmeyin” demek, basketbola vurulan en büyük darbedir! Ne maçtı, ama! yine nefesler tutuldu. Yine kıyasıya bir mücadele oldu. Basketbol adına ne varsa o sahaya yansıdı.

Coach Blatt gerekli dersi çalışmış, takımını hızlı oynatmaya kararlıydı. Özellikle bir önce ki, maçın suskun oyuncusu Nicolas''ı çok iyi kullanıyordu. Ender, Kerem onlara yardımcı olurken Hutson hem savunmada hem de, hucümda Efes''i sırtlıyordu. Yalnız beni Wright ve Woods hayal kırıklığına uğrattı. Onca para alarak çok önemli takımlardan gelen bu oyuncular daha Efes adına hiç bir isteneni yapamadılar, Blatt saç baş yoldu ama nafile. Ermal''da ki, form düşüklüğünü bir türlü anlamıyorum. En ufak bir istek göremiyorum. Önemli bir problemi mi var? Yine Serkan eski iyi günlerini iple çekiyor. Maç bittiğinde 35-35 ribaundlarda eşitlik vardı.

Ancak Fener geride iken İbrahim sihirli parmakları ile maçı dengede tuttu (15sayı). Solomon hırsı ve bugüne kadar Sarı-Lacivertli''lere gelen en başarılı yabancı olarak hem 17 sayı attı hem de muhteşem oynadı. Mirsiç''in hayat öpücüğü şutları Fener''lilerin aşkı olmaya devam ediyor. Ama Kanarya''nın yüreğinde öyle büyük aşklar var ki! Mirsad. Muhteşem adam. O bir uzaylı, o bir androit gibi topa saldırıyor ve maçı kazanmak istiyor. Kanayan burnu kaybedilmiş maçı döndürmek için adeta ateşleyici oldu. Koca Mirsad 14 Ribaund ve 11 sayı ve kocaman yüreği ile maçı aldı götürdü. Seyirciyi keyiften uçurdu. Semih ve Oğuz çok iyi mucadele ettiler. Efes''li uzunlara boyalı alanı yasak ettiler. White “Gümbür gümbür geliyorum” dedi. Ömer didindi durdu. Ama Nicolas''ı durduramadı.

Yazık oldu yazık böyle bir maç kim vurduya gitti. Keşke bir sezonda on kere oynasa bu takımlar, Türkiye basketbol ülkesi olma sürecini minimuma indirger...

17 yıl önce
Kahraman Mirsad
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu