|
Bazan öyle, bazan böyle

Geçtiğimiz hafta içinde gazeteler genelikle Galatasaray''ın Leeds United''le yaptığı maçı ve 2-2 berabere kaldıktan sonraki durumu değerlendirmişler. Futbol tarihinde bir Türk takımının Avrupa kupalarında finale kaldığını manşetlerine taşımışlar. Bu yıl da aynı hafta içerisinde yine Galatasaray''ın bu kez Şampiyonlar Ligi''nde Real Madrid''le yapacağı maç konuşuldu. Maç öncesi nelerin olabileceği yorumları yapıldı. Galatasaray elenince de "Teşekkürler Cim-Bom" diyerek önceki yıllarda olduğu gibi yerden yere vurmadı gazeteler.

Tüm bunların yanında gözlerden kaçan bir şey vardı ki; o da ekonomideki durgunluk. Üst üste gelen zamlar milletin belini bükmeye devam etti. Krizin başlangıcından bu güne kadar değişen pek fazla bir şey olmadı. Şimdi herkes, önümüzdeki hafta neler olacak, döviz fiyatları nerelerde seyredecek, borsa ne olacak, nelere zam yapılacak, bunların hesabını yapıyor olsalar gerek...

Geçen yıl bugün gazeteler neler yazmışlar, bir de onlara göz atalım.

Gazetemiz Yeni Şafak, Galatasaray maçına farklı bir yorum getirirek, "Futbol fark attı"manşetiyle verdiği haberini, "Kopenhag''a sadece Galatasaray''ı gönderebiliyoruz. İnsan hakları ve demokrasi alanında 3. Dünya''dayız." alt başlığıyla süslemiş.

Hürriyet, "İntikam sinyali" manşetiyle verdiği habere, "Holiganlar Galatasaray''ın Arsenal''le Kopenhag''da oynayacağı finalde intikam almaya çalışıyor" alt başlığını atmış.

Milliyet, "Kopenhag seferi"manşetini atmış ve "Galatasaray-Arsenal maçı için acentalara talep yağıyor" şeklinde bir alt başlık kullanmış

Sabah da doğrudan Fatih Terim''in üzerine kurduğu haberin başlığına "Fark bu adamda" diyerek farklı bir yorum getirmiş Galatasaray için.

Zaman, Köşk üzerine bir haberi flaşına taşırken, " İsim zirvesi" başlığını kullanmış.

akit ise, Dudayev''i şehadetinin 4. yılında "Rahmetle anıyoruz" şeklinde yazmış.

Radikal, "Nükleere veda" flaşıyla verdiği manşet haberini, "Akkuyu''nu ihalesi yine ertelendi. İhalede ''yap-işlet-devret'' yöntemine geçilecek " şeklinde yazmış alt başlığını.

Milli Gazete, "Ecevit, Yılmaz''dan intikam peşinde" şeklinde yazmış olduğu üst başlığına, "MHP, DSP''ye teslim" manşetini kullanmış

Cumhuriyet de "Atatürk ve Atatürkçülük ifadelerinin çıkarılmasını istedi" üst başlığıyla verdiği habere, "MHP de Fazilet''leşti" şeklinde bir haberi taşımış manşetine.

Dolar: 601.500 Mark: 288.400

Altın: 36.700.000 Borsa: 16.985

23 лет назад
Bazan öyle, bazan böyle
Ümmetçiliğin kayıp bayrağı
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler