|
Makedonlar"ın favorisi

Grubumuzda elbette ki, bütün takımların lider adaylarından biriydik. Ancak bir ülke var ki, özellikle onların adayıydık. Makedonya, baştan beri hem Türkiye''yi ilgiyle izliyor, hem de favori gösteriyordu.

Maçtan önce de, gerek yüz yüze görüştüğümüz ve gerekse medyada görüşlerini açıklayan hocaları, futbolcuları, bizim galibiyete daha yakın olduğumuzu, beraberliğin bile kendileri için başarı olacağını söylüyorlardı. Dahası, kendileri için oynayacaklarını, ülkelerinde iyi para kazanamadıklarını, Türkiye''nin de çok büyük bir pazar olduğunu hissettiriyorlardı.

Hülasa, Makedonlar bize çok güveniyordu. Fakat onların güvendiği kadar kendimize güvenemiyorduk. Sanki Makedonları haksız çıkarmak için elimizden geleni yaptık. Özellikle ilk yarıdaki halimiz içler acısıydı. Hadi diyelim ki, Emre yok, Ogün sakatlandı, forvette Hakan yalnız. İyi ama, oynayan futbolcular böyle değildi ki? Ümit''in topu dürtecek gücü yoktu adeta, Hasan Şaş''ın pas yapacak yeteneği de... Tayfur''un teslimiyeti, Okan''ın dökülmesi, bizim yabancı olduğumuz hususlardı.

Bereket, ikinci yarıda tüm rizikoyu göze alan Şenol Hoca, Hakan''ın yanına bir başka kule dikti ve hücumda çoğaldık, etkili olmaya başladık. Hasan Özer, toplu ya da topsuz oyunda gerçekten iyi bir hücum oyuncusu. Keza, Ümit Özat''ın defansa dinamizm getirmesi de artımız oldu. Kaleci Rüştü''nün, yediği frikik golündeki çaresizliğinin ötesinde oldukça başarılı kurtarışları, takımımızın ümidini devam ettirmesini sağladı.

Makedonya maçı, Slovakya maçı gibi çok sıkıntılı geçti. Biz kaybetmek için elimizden geleni yaptık, öyle ki, ikinci yarıdaki çabalarımız bile maçı kurtarmaya yetmezdi. Ancak, Allah yardım etti, hakem yardım etti, Makedonlar yardım etti, özellikle de kaleci Milosevski ve golü kendi kalesine atan Mitrevski yardım etti ve maçı kazandık. Japonya yolunda zor da olsa büyük bir galibiyet elde ettik. İsveç''in evinde çok zorlanarak yendiği Makedonya deplasmanından üç puan aldık.

İkinci yarıdaki ilk yarıdakiyle kıyaslanmayacak etkili oyunumuz özlediğimiz ve Makedonlar''ın seyretmek istediği Türkiye''di. Maçtan sonra görüştüğümüz Başkan Haluk Ulusoy ve Teknik direktör Şenol Güneş, "Bir takım zorluklarda da maçı kazanmasını bilmeli" dediler. Doğru söze ne denir.

Hülasa Makedonlar''ın favorisi kazandı.

23 yıl önce
Makedonlar"ın favorisi
Nobelli “Aziz” ve insanlığa hizmet
Sana “Git Erdoğan’ı devir” talimatı mı verildi Jeff? 2023 için mi geliyorsun? Sömürge dönemi bitti aptal! Geldiğin gibi geri dönersin!
Yahudilik
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...