|
"Aslan" Hamza Hamzaoğlu
İsimlerin insan karakteri ve hayatıyla ilgili etkileri malumdur. Karşımızdaki böyle bir örnek olsa gerek. Belki de çöllerde aslanları avlayan korkusuz Hz. Hamza nın adaşı Hamza Hamzaoğlu'nun, simgesi aslan olan Galatasaray'ın içinden hiç ayrılmamasını, önce yıllarca formasını giydiği kulübüne bugün de teknik direktör olarak dönüşünü kaderci bir bakışla buna bağlamak gerekir.

Evet Hamza yuvasına döndü. Tıpkı pek çok Galatasaraylı'nın onu bir gün görmek istediği ve yakıştırdığı gibi başarılı Akhisar Belediye ve kısa süreli Milli takım tecrübelerinin ardından hem de kulübün son yıllardaki en çalkantılı zamanlarından birinde çağrıldığı görevi hiç düşünmeden kabul etti. Niyet okumayalım, onun bu görevi koşulsuz bir şekilde kabul edeceğini bilen yöneticilerin, geçiş döneminde idareten Hamza'yı istediği şeklinde yorumlamayalım bu hepimizi sevindiren transferi. Hatta hiç bunları düşünmeden, Fatih Terim'in Ankaragücü'nden geldiği zamana benzetelim, Hamza hocanın gelişini. Uzun yıllar başarıyla yapacağı görevinin belki bazılarının şüpheyle yaklaştığı ilk günleri gibi düşünelim bu zamanları.

Hiç bir zaman Galatasaray'ı da, diğer takımlarımızı da aldığı sonuçlarla değerlendirmedik. Bizim için önemli olan ortaya koydukları karakter, mücadele gücü ve sporun ruhuna uygun bir rekabet anlayışı oldu her zaman. Hamza geldikten sonra çıktığı ilk maçtan itibaren bu anlamda bambaşka ve özlediğimiz bir Galatasaray izlemeye başladık.

Tabi burada Hamza hocanın olumlu etkisini takdir ederken, birden performansı ve oyun isteği bu kadar artan Selçuk ve Burak gibi isimlerin bu performansı da dikkatimizden kaçmadı. Biz yine peşin hüküm vermeyelim ve 'Prandelli gitsin diye miydi bütün bunlar' diye de sormayalım şimdilik...

Kişiliği ile, futbol bilgisi ile, camiayı ve Türk futbol atmosferini çok iyi bilmesiyle kesinlikle doğru bir tercih olduğunu düşündüğüm Hamza hoca 4. yıldızı alabilir mi bilmiyorum ancak, genciyle yaşlısıyla, bütün aslanların kalbini fethedecek bir takım oluşturacağa benziyor çok kısa sürede. Ümidimiz bu yönde.

Hazma Hoca'nın basın toplantısından bir soru-cevapla bitirelim yazımızı:

Gazetecinin "Böyle bir dönemde gelerek kariyerinizi riske attığınızı düşünmüyor musunuz?" sorusuna Hamza hocanın verdiği müthiş cevap şu şekildeydi:

- Hayır düşünmüyorum ama diyelim ki öyle... Kariyerimi Galatasaray için tehlikeye atmayacağım da ne yapacağım. Burası benim yuvam!"

Galatasaray'dan teklif aldığı gecenin sabahında başka bir Galatasaray aşığı muhterem babasını kaybeden Hamza'ya bu vesileyle bir kez daha başsağlığı, soğuk sıcak dinlemeden genç Hamza'nın her antrenmanını Florya'da izlemeye gelen babasına da Allah'tan rahmet diliyorum...

Yolun açık olsun "Aslan" Hamza Hamzaoğlu!
#hamza hamzaoğlu
#galatasaray
#münir üstün
9 years ago
"Aslan" Hamza Hamzaoğlu
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî