|
"Oh, oh, mamma mia, dolce vita!"

Stjepan Tomas, Servet Çetin, Sergen Yalçın, Selçuk Yula, Haim Revivo, Raşit Çetiner, İlyas Tüfekçi, Hasan Vezir, Erhan Önal, Emre Âşık, Elvir Baliç, Arif Kocabıyık. Bütün bu isimler bir zamanlar Fenerbahçe"de forma giyen ve Galatasaray"a transfer olan futbolcular.

Kimi çok başarılı, kimi vasat oynayarak futbol hayatlarını bitirmişler. Tabii ki bizim işimiz sadece futbola devam edenlerle değil. Gelin hep beraber yıllar öncesine bir yolculuk yapalım.

Arif Kocabıyık, yiğit namıyla anılır; çingene Arif hem Fenerbahçe"de, hem de Galatasaray"da ikişer kez şampiyonluk yaşamış. Alpaslan Eratlı, Cem Pamiroğlu, Deli Bahtiyar ve Selçuk Yula gibi zamanın en ünlü futbolcularıyla birlikte oynamış.

Düşünsenize; stil Brezilya, tip esmer, bilekler kıvrak, kaleciden gelen degajı bile göğsü ile yumuşatabilen kaç tane futbolcu seyrettiniz? 1980-84 sezonunda Fenerbahçe, 1984-88 sezonunda Galatasaray ile yaşanan bir dolu hayat…

Arif para yüzünden geliyor Galatasaray"a, çünkü Fenerbahçe Arif"i iyi tanıdığı için her yıl boş mukaveleye imza attırıyor. Diyorlar ki Arif"e; "Sen âlemcisin, sana bu kadar para yeter, imzala sözleşmeyi."

İmzalamıyor. 1984 yılında Arif, bir arkadaşından aldığı 10 milyon lira borçla Fenerbahçe"den bonservisini alıyor, "Gaziantep"e gidiyorum," deyip Galatasaray"ın yolunu tutuyor. Alp Yalman"la mukaveleyi imzalıyor, Ali Uras"ın elini öpüp Galatasaraylı oluyor. Ertesi gün Semih Bayülken kıyameti koparıyor, "Arif"i nasıl satarsınız?" diye. Dereağzı"nda ne cam kalıyor, ne çerçeve.

Fakat âlemci olduğunu da hiçbir zaman gizlemiyor. Günlerden bir gün Arif, kaleci Yaşar ve Erdoğan Arıca ile birlikte "Dolce Vita" isimli bir gece kulübünde sabaha kadar vur patlasın çal oynasın eğleniyorlar. Sabah antrenmana geliyorlar. Hocaları Stankoviç bu üçlüyü yorgun argın ve esnerken görünce "Oh, oh, mamma mia, dolce vita!" diyor. Futbolcular şaşkın şaşkın birbirlerine bakıyorlar. "Hoca bizi takip mi ediyor?" diye endişeleniyorlar.

Sonradan öğreniyorlar, "Dolce Vita"nın Sırpça"da "Tatlı Hayat" anlamına geldiğini.

Arif; Stankoviç, Veselinoviç, Jupp Derwall ve Mustafa Denizli ile çalışma fırsatını yakalamış, 14 kez Ümit, 17 kez A Milli olmuş; Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Bursa ve Elazığspor"un formalarını giymiş, hayatında sadece ikinci şansı değil, belki de üçüncü ve dördüncü şansı yakalamış ender futbolculardan birisi olmuş.

10 yıl önce
"Oh, oh, mamma mia, dolce vita!"
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon