|
Sarkozy"ye "KAFA TUTAN" adam...

Paris Kitap Fuarı"nda sarı tişörtü ve karizmasıyla eski günlerindeki gibiydi. Fuar, çim sahaya benzemese de önündeki uzun kuyruk yayımladığı kitabı içindi bu sefer! Forma imzalamıyordu Lilian Thuram, kitap imzalıyordu!

Kariyerinin gözyaşlarıyla noktalanacağını kimse hesap etmemişti. PSG ile sözleşme imzalama aşamasındayken kalp rahatsızlığı ile sarsılacaktı. 17 yaşındaki kardeşini de aynı hastalıktan kaybetmişti.

1 Ağustos 2008 tarihinde gözyaşları arasında futbolu bıraktığını açıkladı. Futbol hayatı boyunca 504 maça çıkan Lilian Thuram toplamda 10 gol attı.

Futbol oynadığı zamanlarda sağ kanadın en iyi ve öldürücü bek oyuncularından biri olmayı bildi. Parma ile UEFA Kupasını kazandıkları yıl, Gianluigi Buffon ve Fabio Cannavaro ile oynamaktan ayrı bir zevk aldığını açıkladı. Kariyerinin en parlak dönemini Juventus"da geçirdiği için herkes onu Juventus"lu Thuram olarak tanıdı.

1994 yılından 2008 yılına kadar Fransa Milli Takımı formasını giydi. Ulusal Takımı için 142 karşılaşmaya çıkan Thuram 2 gol attı. Fransa Milli Takımı ile 1998"de FIFA Dünya Kupası"nı, 2000"de Avrupa Futbol Şampiyonası"nı, 2003 yılında FIFA Konfederasyon Kupası"nı kazandı.

2004 yılında dünyanın en büyük futbolcusu Pele tarafından yaşayan en iyi 125 futbolcudan biri olarak seçilerek tarihe ismini altın harflerle yazdıracaktı.

2005 yılının Kasım ayında Paris"te meydana gelen ayaklanmalar esnasında gösterilere katılan gençlere "ayak takımı" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy"ye "KAFA TUTMASI" hafızalardan silinmeyecekti.

Sarkozy"ye kendisinin de banliyölerde yetiştiğini hatırlatan Thuram, burada önemli olan konunun ayaklanmaların kaynağına inilmesinin gerektiğini ve insanları tahrik etmenin çok zararlı olduğunu söyleyecekti. Gençleri aşağılayan açıklamaların asla yarar getirmeyeceğini belirterek onların tarafında olduğunu herkese haykıracaktı.

2008 yılında Sarkozy tarafından teklif edilen bakanlık görevini ardına bile bakmadan reddedecekti.

O, Sarkozy"ye kafa tutan adamdı. O Lilian Thuram"dı.

Kardeşini sorduğumda gözleri doldu. Juventuslu yıllarını özlemle ve saygıyla andığını anlattı. Futboldan erken kopması Thuram"a çok koymuştu.

Irkçılık yapanlara karşı duruşu olduğunu tekrar belirtti.

Teşekkürler, Thuram...

Teşekkürler, Kafa Tutan Adam...

10 yıl önce
Sarkozy"ye "KAFA TUTAN" adam...
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî