|
Barcelona'ya karşı umut etmek

Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskovalı gruptan namağlup lider çıkıp son 16'ya kalıyorsun. Kura çekiminde Barcelona ile eşleşiyorsun. Hem de UEFA Avrupa Ligi'nde. Yetmiyor 3 devre rakibine yenilmeyip umut ediyorsun...

Galatasaray için Avrupa macerası muhteşem anılarla sona ererken 2-1 kaybedilen Barcelona maçının son bölümünde stadyumda ilginç bir gerginlik oluştu. Tacı geç kullanmaya çalışan Alba ve sonrasında sahaya atılan yabancı cisimler... O an basın tribününde anlamlandıramadık, 'ne gerek var' dedik. Maç sonunda gördüğüm yüzler net olarak şunu söylüyordu: "Umut ettik ama Barcelona engel oldu..."

Evet, kötü kurulduğu iddia edilen Galatasaray kadrosu Avrupa Ligi'nde çeyrek finalin kapısından döndü. Elendiği takımın adı da Barcelona. Galatasaraylılar büyük üzüntü yaşamış olsalar da ben şunu gördüm ki sarı kırmızılıların elinde potansiyelli bir kadro var. Doğru oyunla doğru işler yapmaya aday futbolcular var. Zaten sezonun genel sıkıntısının lig ve Avrupa maçlarındaki farklılık olduğu aşikar. Bu sorunu aşması gereken de son zamanlarda taraftarın gözüne oldukça iyi görünmeye başlayan Domenec Torrent.

Galatasaray için elenmekten daha kötüsü ise seneye Avrupa'da olamama tehlikesi. Kalan maçlardaki en büyük hedef, çok zor olsa da bunu başarmak olacaktır.

Son bir şey... Dün gece çok büyük bir futbolcu izlediğimizi düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon 70'in üstünde maça çıkan 19 yaşındaki Pedri'nin bizleri üzse de attığı goldeki soğukkanlılığı ve klasik Barcelona oyununun yönlendiricisi olmaya aday oluşu ilgi çekiciydi. Maç sonunda atmosferi 'inanılmaz' olarak nitelendirmiş. Genç yıldız için aynısını biz de söyleyelim. İnanılmazdın Pedri...

#Galatasaray
#Barcelona
#UEFA Avrupa Ligi
2 yıl önce
Barcelona'ya karşı umut etmek
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri