|
Aurelio stilinde bir oyuncu lazım

Fenerbahçe, 2008-2009 sezonunu Avrupa Şampiyonu İspanya''nın tecrübeli ve başarılı teknik direktörü Aragones ve ekibiyle açtı. Mehmet Aurelio gibi bal yapan bir arısını kaybeden Fenerbahçe''nin İngiliz 2. lig ekibi Swindon Town ve Sparta Prag ile yaptığı hazırlık maçlarını TV''den büyük dikkatle izledim. Bu maçlar Fenerbahçe''nin iyi bir hazırlık devresi geçirdiği intivasını bende yarattı.

Teknik Direktör Aragones''in İspanya''ya uygulattığı 4-2-3-1 düzenini Fenerbahçe''ye oynatmasına şahit olduk. Bana göre Fenerbahçe elindeki 24 kişilik kadroyla bu sistemi orta saha göbeğinde çabuk, dayanıklı ve az da olsa top kullanmasını bilen Aurelio stilinde bir oyuncu transferiyle güçlendirerek, bu yıl da Şampiyonlar Ligi elemelerini aşarak yoluna devam edebilir. Aragones''in oynatmak istediği bu sistemde iki ön liberonun çok önemli görevleri vardır. İki maçta bu mevkide oynayan Selçuk ve Deniz''in ağır futbol oynaması Fenerbahçe''nin işini zorlaştırdı. Maldonado da ağır oynadığı için randuman veremedi. Ama çok iyi bir Emre''nin bu mevkide oynamasıyla Fenerbahçe iyi işler yapabilir. Burak, Alex, Uğur, Colin Kazım, Gürhan, Ali Bilgin gibi futbolculardan; bilhassa Burak ve Uğur''dan çok şeyler bekliyoruz.

Yalnız bu futbolcuların rakibi ekarte etmesinden sonra rakip kaleye direkt gitmeleri şart. Bu durumda kapasitelerini artırırlar ve Fenerbahçe''ye katkı sağlarlar. Geri dörtlüdeki futbolcular Gökhan, Önder, Lugano, Edu, R. Carlos, Yasin ve Can bu mevki için yeterli gözüküyor.

Kalede iki Volkan''a ilaveten bir kaleci daha lüzumlu. İleri uçta oynayan Güiza, Semih, Kezman ve İlhan''ın Aragones''in elinde daha iyi bir hale geleceği kanısındayım. Sakat olan Deivid ve Vederson''un takıma katılmasıyla Fenerbahçe çok daha iyi işler yapabilir. Çok iyi bir Emre veya çabuk, kaliteli bir ön libero ile Fenerbahçe bu sezon taraftarını mutlu eder.

Bir taraftan kulübün güçlü mali yapısı, diğer taraftan sportif başarılar Fenerbahçe''nin Avrupa''nın büyükleri arasında yer almasını sağlayacaktır. Ama en önemli maç olan MTK ile iki hafta sonra oynanacak karşılaşmanın ne kadar mühim olduğunu teknik direktör Aragones ve futbolculara hatırlatırız.

16 yıl önce
Aurelio stilinde bir oyuncu lazım
Kara dinlilerle milletin savaşı
Sanık sandalyesindeki Trabzonlular
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı