|
Semih tılsımı

Dün akşam Süper Lig''de şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe ile küme düşmeye ilk namzet lig sonuncusu Kasımpaşa Şükrü Saracoğlu Stadı''nda karşılaşmadan önce herkesin tahmini Fenerbahçe''nin maçı rahat kazanacağı görüşündeydi. Ama maalesef ilk 45 dakikada Fenerbaçe karşısında son haftaların başarılı takımı Kasımpaşa başta teknik direktör Zico olmak üzere herkesi yanılttı.

Fenerbahçe''nin 4-4-1-1 düzeni karşısında, Kasımpaşa 4-5-1 düzeninde yer aldı. Kuvvetli rakibi Fenerbahçe''ye karşı adam markajını hiç düşünmeyen ve uygulamayan Kasımpaşa teknik direktörü Uğur Tütüneker''in saha markajını kusursuz uygulatması ile Fenerbahçe''yi ilk 45 dakikada oldukça zorladı. Ve sahada daha hakim olan takım görüntüsündeydi.

Fenerbahçe orta sahası göbeğinde oynayan Selçuk yine olumsuz futbol oynadı. Devid gamsız, Uğur yine etkisiz, Alex ise orta sahanın kalabalık olmasından dolayı her zamanki tesirli futbolunu oynayamadı. Kezman ise iki şut pozisyonundan başka bir şey yapmadı. Fenerbahçe geri dörtlüsünden hücuma katılan Gökhan ve Vederson da koridorlarda boş alan bulamayınca hücumu zenginleştiremedi.

İkinci yarının hemen başında başında topu kasti elle Devid''in oynaması ve sarı kart görmesi, cezalı duruma düşmesine neden oldu. Bu da hiç affedilecek bir olay değildi. İlk yarıda kötü futbol oynayan Selçuk''un yerine aynı Konya maçındaki gibi Semih''i oyuna alan Zico orta sahaya Alex''i çekti. Bu da ilaç gibi oyuna oturdu. Bütün takımını saha markajına göre oynatan Kasımpaşa Teknik Direktörü Uğur, Devidin orta sahaya girip akınlar düzenlemesini ve gol pozisyonları yaratmasını düşünmemiş olacak ki bu açıktan dolayı Fenerbahçe Gökhan''ın sağdan yaptığı harika ortayı Alex tarafından gole çevirmesini önleyemedi. İşte bu golden sonra Fenerbahçe oyuna daha çok ağırlığını koydu. Kasımpaşa ise zaman zaman puan almak için defansından açılınca Fenerbahçe kalesinde etkili oldu ama kendi yarı alanında da açık alan bıraktı. Maçın son anlarında geçen hafta sonradan girerek takımın galibiyetinde önemli rol oynayan Semih yine golünü attı.

Son 10 dakikada skora razı olan Zico, Maldonado''yu oyuna alarak yine orta saha göbeğini sağlamlaştırdı. Şimdi Fenerbahçe için artık Chelsea maçının konsantrasyonunu bırakıp Beşiktaş maçını öncelikle düşünmeleri elzem hale geldi. Beşiktaş maçındaki başarı Fenerbahçe''yi ligde lider hale getireceğini unutmamak lazım.

16 yıl önce
Semih tılsımı
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu