|
Sabrın sonu selamet


Galatasaray’da Mauro İcardi için hızlı günler yaşanıyor. Suudi Arabistan Ligi diye bir gerçek olmasına rağmen tercihini sarı-kırmızılı kulüpten yana kullanan Arjantinli yıldız ile anlaşıldı. Paris Saint-Germain Kulübü ile de el skışılması çok yakın. Galatasaray, şampiyon kadrosunu korumak ve takviyelerle güçlendirmek adına başta Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur ve Başkan Dursun Aydın Özbek olmak üzere hummalı bir çalışma içinde. Angelino, İngiltere ve Almanya’dan teklifleri reddederek Galatasaray’da oynamak istedi ve transfer oldu. Erden Timur “İkinci golcüyü muhakkak ön elemelere yetiştireceğiz” dedi. İkinci golcü için gündemde olan isimler Cedric Bakambu, Fedor Chalov ve Duvan Zapata. Leandro Parades ile Mauro İcardi hem milli takım hem PSG’de çok sıkı arkadaş, Galatasaray’ın Parades ile de görüşmeleri olumlu sürüyor.

Nelsson ve Sacha Boey ile gelecek sezon kalmaları durumunda zamlı yeni sözleşme düşünülüyor. Rashica için de Galatasaray çalışmalarını sürdürüyor. Cicaldau, kamp kadrosundan çıkarılırken, Başakşehir, Konyaspor ve Kayserispor oyuncu için ilgi kağıdı gönderdi. 9+2 kuralı konuşuluyor...

Eğer böyle bir kural değişikliği olursa Galatasaray, çakılı olarak Kerem ve Abdülkerim’i kullanacak. Eğer 8+3 devam ederse Okan Buruk 3. yerli tercihini sol kanatta veya orta alanda kullanmayı düşünüyor.

Yerli statüsünde Galatasaray, orta alan için Kerem Demirbay ile temas halinde. Barış Alper Yılmaz, Berkan Kutlu ve Lucas Torreria için yeni teklifler mevcut ama Galatasaray’ın istediği düzeyde değil. Nelsson’a Tottenham, Dortmund, Atalanta, Sevilla ve Arsenal’den yeni teklifler var. Galatasaray, Totthenham’dan Davinson Sanchez ile görüşüyor. 9 milyon Euro bonservis ödemeye hazır ya da takasta Nelsson’u verip üstüne para talep edecek. Taylan Antalyalı, Samsunspor ile anlaştı haberleri var ama şuan sadece temas var. Çaykur Rizesporş Taylan Antalyalı , Emre Kılınç ve Yunus Akgün ile ilgileniyor. Güncel transfer haberleri bu yönde.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında rakiplerine göz dağı vermek adına çok sağlam takviyelerle şimdiden hazır olduğunu hissettiriyor. Kerem Aktürkoğlu, Zaniolo, Barış Alper, Berkan ve Boey’deki fiziki değişim gözle görülür hale geldi. Angelino, belki de bu sezonun en iyi transferlerinden biri olacak. Sol tarafta 80 metrede tüm sezonu oynayabilecek kapasiteye sahip bir bek. İcardi, Paredes, Angelino, Sergio Oliveira ve Mertens gibi tecrübeli oyuncularla Galatasaray hem ligde hem de Avrupa’da başarı elde edebilecek bir kadro genişliğine Icardi ve Paredes transferiyle sahip olmuş olacak. Taraftarlar transferler gecikiyor diye endişe etmesin sabrın sonu selamet.

#Futbol
#Spor
#Oğuz Altay
10 ay önce
Sabrın sonu selamet
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık