|
Derbide sınıfta kaldılar
Ligin en çok gol atan 2 takımının karşılaştığı derbinin, 0-0 bitmesi biraz sürpriz oldu. Aslında bunda her iki takımın hücumdan çok, rakiplerine aldıkları önlemlerin katkısı büyük.
Beşiktaş'ın oyunu, Ersin'in stoperler ile paslaşarak başlatması ve Fenerbahçeli oyuncuların ön alan presi yapacakken, topu Weghorst'a uzun oynamaları ile bu baskının işe yaramamasını sağladı.
Fakat basketbol tabiriyle ribauntların yani geri dönen topların alınamaması ve Redmond ile Muleka'nın savunma arkası koşularının ofsayt ile sonuçlanması hücum da sorunların olacağının göstergesiydi.
Keza Fenerbahçe de Gustavo'nun sağ stoper değil, yavaş olmasına rağmen ortada oynaması ve Weghorst ile hava toplarında birebir eşleşmesi, sarı-lacivertliler adına doğru bir hamleyi.
Ayrıca Fenerbahçe'nin ofsayt tuzakları her hafta daha iyiye gidiyor.
Beşiktaş bu sezon ilk yarılar itibarıyla en çok ofsayta düştüğü karşılaşmayı oynadı.
Değişiklikler oyunu da değiştirdi
Her iki takım da rakibin hücum atraksiyonları için çözüm üretirken, kendi ataklarında sorunlar yaşadı. Ön alan baskısı 30. dakika itibarıyla yerini 2. bölgede karşılamaya çevirdi. Beşiktaş'ta ikinci yarı oyuna giren Ghezzal ve Gedson, hücum setlerinin planlı bir şekilde işlemesini sağladı. Buna Fenerbahçe'nin sprinter oyuncuları oyuna alması ve orta sahada oyundan düşmesi de neden oldu.
Zaten maçtan sonra sayın Jorge Jesus'a yapılan değişikliklerin bu maç çerçevesinde sahaya olumlu yansımadığını ve ikinci yarı son 20 dakikadaki düşüşü sorduğum da, o da aynı şekilde cevap verdi. Fenerbahçe'de oyuna giren oyuncular, çıkan oyuncuları arattı.

Derbide iki takımda ön alan baskısını bıraktıktan sonra aslında tahminlerin aksine hem Beşiktaş hem Fenerbahçe son dakikaya kadar diri kaldı. Fakat Beşiktaş'ın organize atakları, Weghorst'un direkten dönen topu ibreyi son dakikalarda Beşiktaş'a yaklaştırdı.

Sınıfta kaldı
Aslında bir parantez de maçın hakemine açmak lazım.
Kariyerinde ilk defa derbi yöneten Volkan Bayarslan sınıfta kaldı.
Hem çok sık oyunu durdurması, birçok kartın es geçilmesi ve çalmadığı kritik fauller oyunun dengesini değiştirdi. Duran top organizasyonunda oldukça etkili olan iki takım için de bu durum saha içinde oldukça tepki ile karşılandı.
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Ömer Çelikbaşlı
2 yıl önce
Derbide sınıfta kaldılar
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak