|
Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise’yi nasıl eler?
Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki, Fenerbahçe’yi zor bir tur bekliyor. Yani Union Saint-Gilloise öyle kolayca geçebilecek bir takım değil.
Özellikle Fenerbahçe’nin deplasmanda, kendi oyunundan çok, rakibe göre göre bir planla sahaya çıkması gerekiyor.

Çünkü Belçika temsilcisi, geçiş oyununda oldukça başarılı, hızlı oynayan, çok fazla pas arası yapan, önde basan ve kaptıkları toplarla oldukça hızlı bir şekilde ceza sahası içine hareket eden bir takım.
Özellikle bazı maçlarda sertlik düzeyini arttırarak, hem rakibi sindirmeye çalışıyorlar hem de hataya sürükleyerek pozisyon buluyorlar.

Şunu da belirtmek gerekir ki, oldukça fazla şut atıyorlar. Maç başı ortalamaları 16. Ayrıca ligde maç başına 2.2 gol ortalamaları var. Attıkları golün çoğunu ceza sahası içerisinde attılar.
İsabetli pas oranları yüksek, savunma arkasına adam kaçırmayı seviyorlar ki aslında onların en önemli özellikleri rakip yarı sahada oldukça hareketli olmaları.
Bu da rakip savunmanın dengesini bozan en önemli unsur.

Peki Fenerbahçe ne yapmalı;


En önemli nokta, Fenerbahçe takım boyunu uzatmayacak. Savunma ile hücum arasında o bağlantı koparsa, bu sefer sürekli geriye koşmalar başlar. Fenerbahçe’de maç başına geri koşmalar çoğaldıkça, puan kaybetme riski de artıyor.
Takım boyu çok önemli. Ayrıca Amoura ve Puertas’a dikkat etmek lazım.

Puertas en fazla asist yapan ve takımını hücumda yönlendiren oyuncu. Pas kanallarını kapatmak ve Mert Hakan gibi İsmail gibi bıkmadan rakibe basacak oyuncuların birebir markajları oldukça önemli olacak.


Fenerbahçe gol atabilen bir takım. Önemli olan gol yememesi. Savunmanın sürekli olarak pür dikkat olması lazım. Çok hareketliler. Ayrıca rakip 3’lü oynuyor ve geriden oyun kurarken kaleciyi de dahil edince, topla rahat çıkıyorlar. Önde bastığın anlarda, fazladan bir oyuncuyu bulup topla çıktıklarında, bu sefer geride az adamla yakalanma ihtimali var Fenerbahçe savunmasının.
O yüzden baskıyı doğru anlarda ayarlamak lazım. Sert baskı altında problem yaşıyorlar.

Fenerbahçe 3’lü çıksa bence daha başarılı olabilir bu maçta ama 3’lü oynamak için de bir oyun ezberi gerekir. Şu anda Fenerbahçe’de o olmadığı için, rakibe en uygun sistemle sahaya çıkması lazım.


Union Saint-Gilloise, Belçika’da lider. Geçen sezon Avrupa’da iyi işler yaptılar. Bu sezon da öyle. Liverpool’u da yenmişlikleri var. Tam bir proje takımı.
Daha 3 sene önce alt ligde yer alıyorlardı, üst lige çıkınca direkt şampiyonluğa oynamaya başladılar her sene.
Genelde oyuncu al sat yapmayı seven bir takım. Her sene oyuncu keşfedip satıyorlar. O yüzden onlar için Avrupa’da baş göstermek oldukça önemli.

Fenerbahçe sakin kalıp, geri koşmadığı ve takım boyunu uzatmadığı, aynı zamanda orta sahada enerjisi ile rakibinin genç kadrosuna boyun eğmeyecek oyuncularla sahaya çıktığı sürece tur atlama ihtimali oldukça yüksek.


Şunu da kabul etmek gerekir ki, kağıt üstünde Fenerbahçe’nin tek rakibi Aston Villa. Fenerbahçe’nin hedefi kupayı kazanmak olmalı.

#Fenerbahçe
#Ömer Çelikbaşlı
#Union Saint-Gilloise
3 ay önce
Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise’yi nasıl eler?
2024 yılı birinci çeyrek dönemde ekonomik büyüme
Toplu sözleşme metnindeki sınavsız alımlara ilişkin acı gerçekler ya da acınası halimiz
Suriye, seçimler, Gazze Herkesin konumunu doğru belirlemesi gereken yerde
Geliyorum diyen tehlike: Arz-ı mev’ud safsatası ve Türkiye’nin parçalanan haritası 
Bir nostalji olarak Gezi