|
İlk perde tamamlandı

Dünya Kupası arası öncesinde Fenerbahçe son maçta Kadıköy'de Giresunspor'a 2-1 kaybetti. Geriye dönüp baktığımızda Fenerbahçe'nin 3 mağlubiyeti var ve üçünde de takım 10 kişi. 11'e 11'leri iyi oynayan bir takım var fakat eksik düştüğünde rakibe göre aynı oyunu doğal olarak oynayamıyor. Sivasspor maçında oldu ama Giresunspor karşılaşmasında işler çok farklı gitti. Zaten sahada olmayan Pedro'nun atılması, Rossi'nin ve Alioski'nin beklenen katkıyı vermemesi, Fenerbahçe'de hücum oyuncularının topla istedikleri yerde buluşamamasına neden oldu. Keza Arao - Zajc ikilisindense İsmail ya da Crespo, orta saha dinamizmi için daha etkili olabilecek isimlerdi.

Taraftarın desteğinin önemi

Giresunspor, Fenerbahçe'nin o bildiğimiz baskıyı kurmasına izin vermedi ve ikinci yarı sık sık savunma arkasına adam kaçırıp pozisyonlar üretmek istediler. Bu sezon oynadığı maçlarda iyi bir performans ortaya koyan Serdar Aziz'in iki hatası mağlubiyeti getirdi. Aslında Fenerbahçe için gecenin en önemli olayı, karşılaşma sonrasında taraftarların stadı terk etmemesi ve oyunculara destek olmasıydı. Serdar Aziz lehine tezahüratlar yapılması, takımın bu hatalarda, bu yenilgilerde kendini çabuk toparlaması sağlar.

Her takımın harcı değil

Şüphesiz ki Dünya Kupası arası Fenerbahçe'ye iyi gelecektir. Ligin en çok maç yapan iki takımdan birisi olan Fenerbahçe, aradan sonra sakatların da dönmesiyle birlikte daha da güçlenecektir. Yoğun fikstürde hem Avrupa'yı hem de Süper Lig'i zirvede bitirebilmek, her takım harcı değil.

Takım oldular

Lige baktığımız zaman Galatasaray'ın son haftalarda kendisini çok iyi toparladığını görüyoruz. 7-0'lık Başakşehir maçı da buna en iyi örneklerden birisi. Sarı kırmızılılar, bireysel olarak çok yetenekli ve üst düzey oyuncuların olduğu bir kadrodan kurulu. Tek eksikleri takım olamamaktı. Hatta bu yüzden Okan Buruk'un ismi de tartışılıyordu. Fakat son maçlara baktığımızda daha organize ataklar üreten hem savunmada hem hücumda daha kompakt oynayan bir Galatasaray görüyoruz. Ligin şu haftasından ileriye doğru baktığımızda, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ve Galatasaray, Beşiktaş ile Trabzonspor'a göre daha önde gözüküyor.

'Nerede hata yaptık?'

Beşiktaş'ta yaşanan teknik direktör değişikliği takıma olumlu yansıdı. Bu arayı Şenol Güneş, takımdaki eksikleri gidermek için iple çekiyordur. Trabzonspor'a baktığımızdaysa, geçtiğimiz sezonun şampiyon takımı, o oyundan bir hayli uzak. Tabii bunda takımın hem Avrupa da hem de Süper Lig'de oynamasının da etkisi var. Abdullah Avcı'da artık şapkayı önüne koyup, 'geçtiğimiz sezona göre nerede hata yaptık' diye düşünecektir.

#Ömer Çelikbaşlı
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Galatasaray
#Trabzonspor
1 yıl önce
İlk perde tamamlandı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı