|
Neden mi?

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük maçına hızlı başlasa da, oyunun geri kalanında her iki takımın da kontrolü elden bırakmaması, karşılaşmanın kısır geçmesine neden oldu. Tabii ki bunda Karagümrük’ün defansta oyunu daraltması, hücumda da bir o kadar genişletmesinin de neden olduğunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe’nin orta sahada kaybettiği toplarla hızlı hücuma çıkmayı deneyen Karagümrük’e, birçok pozisyonda Altay Bayındır izin vermedi.

Sarı-lacivertlilerde Mert Hakan ve Crespo’nun yokluğunda, Gustavo’nun süre alması ve Osayi’nin sağ bekten sağ kanata geçmesi, takımın hücum gücünü düşürüyor. Oyun içinde her ne kadar Osayi sola geçip etkili hücumlar başlatsa da, Crespo - Zajc ikilisinin uyumu ve İrfan Can -Mert Hakan - bek oynayan Osayi üçlüsü takımı farklı bir seviyeye taşıyor.

Bunların yanı sıra Kadıköy’ü tıklım tıklım dolduran taraftara da bir iki parantez açmak gerekiyor. Çünkü sezonun son maçında stadın tamamen dolması ve takımın desteklenmesi, Fenerbahçe’ye güç katıyor. Fakat oyunun son dakikalarında yine aynı taraftarın, geride paslaşan takımı yuhalaması tepki göstermesi, sarı-lacivertli takımın bir sonraki senesin nasıl geçebileceğine dair de ipucu veriyor. Çünkü 12 maçlık yenilmezlik serisi olan ve Şampiyonlar Ligi bileti alacak olan bir takıma tepki gösterilmesi, taraftarın ne kadar da kırılgan olduğunun kanıtı.

İşte bu yüzden, daha önce de belirttiğim gibi, her ne kadar İsmail Kartal’ı sevsem ve başarılı bulsam da, gelecek sezon takım, dünyaca ünlü bir hocaya teslim edilmeli diye düşünüyorum. Çünkü ne kadar iyi bir kadro kursan da, seneye İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe eğer iyi başlayamazsa, Konyaspor maçının son dakikalarındaki yuhalamaları, maç boyunca duymaya devam ederiz. Çünkü bu Fenerbahçe’de önüne geçilmesi gereken bir alışkanlık oldu.

#Ömer Çelikbaşlı
#Fenerbahçe
#İsmail Kartal
2 yıl önce
Neden mi?
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak