|
Bünyamin Gezer, kural ihlali yaptı mı?

Galatasaray-Bursa (Bünyamin Gezer)

Bünyamin Gezer nasıl maç yönetirse yönetsin MHK kendisine maç vermeye devam ediyor. Beşiktaş-Trabzon maçındaki hatalarına, Diyarbakır-Kayseri maçında çıkarmadığı kartları göz önüne almayan MHK maç vermeye devam ediyor. Gelelim maça:

Bu maçta herkesin gözünden kaçan bir kural hatası yapıldı. 37. dakikada Bursa kalecisi İvankov kale çizgisi yakınında topa çıkıp topla beraber yere düştü. Düşmesiyle topu elinden çıkarıp oyun alanına atması çok ani oldu. Top oyundaykten biz herhangi bir düdük sesi duymadık. Tedavi sonrası oyun korner atışı ile başlaması gerekiyordu. Gezer ise oyunu hakem atışıyla başlattı. Gezer, bir düdük çaldıysa söyleyecek bir şey yok. Ancak biz bir düdük sesi duymadık, kural ihlali yapıldı.

45. dakikada Keita''yı engelleyen Zapotocny''e sarı kart doğru. 61''de Ömer''in pozisyonu net bir ofsayt. Yardımcı hakem Mustafa Emre Eyisoy ofsaytı kaçırdı. Ömer ve Neill''in gördükleri sarı kartlar doğru. (İlk yarıda Ömer''in düdükten sonra topa vurmasına sarı kart gösterilseydi, Ömer de ikinci sarıdan oyun dışı kalacaktı.) Bünyamin Gezer''in Neill''a gösterdiği ikinci sarı kart ne kadar doğruysa Zapotocny''e gösterdiği de bir o kadar yanlıştı. Klasik oyuncu eşitleme yoluna gitti ve bunu yaparak maçın sonucuna etki etti.

Beşiktaş-Sivas (Kuddusi Müftüoğlu)

Kuddusi Müftüoğlu Süper Lig''in en tecrübeli hakemlerinden biri olmasına rağmen maçlarda FIFA ve UEFA kriterlerine uymayan bir yönetim sergiliyor. Benim Kuddusi''ye bakış açım yavaş yavaş değişiyor. Sanırım MHK bu başarılı(!) yönetimden sonra haftaya da bir maçta görevlendirir. Gelelim maça; 14. dakikada Cihan''ın ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ofsayt yoktu. Sivok''un yaptığı müdahale direk rakibine idi. Hakem net bir penaltıyı vermedi. Ayrıca Sivok bariz gol şansını engellediği için kırmızı kart görmeliydi. 21. dakikada Fink''in topsuz alanda el ve dirsek karışımı ile Sedat''a yapmış olduğu darbe şiddetli hareketti ve kırmızı kart görmeliydi. 45. dakikada Rüştü kendisine yapılan bir hareket sonrası hakeme kart yok mu işareti yaptı. Hakem Hayrettin''e kart gösterdi, kart işareti yapan Rüştü''ye neden kart göstermedi? 74. dakikada Sivasspor ceza alanında Yasin''in Bobo''ya yaptığı müdahale penaltıyı gerektiriyordu, hakem oyunu devam ettirerek önemli bir hata daha yaptı. İlk yarıda Sivok''un hareketine penaltıyı veremediği için burada da Bobo''ya yapılan faule penaltıyı veremedi.

Kasımpaşa-Fenerbahçe (Cüneyt Çakır)

Cüneyt Çakır maçın genelinde başarılıydı. İkili mücadeleleri oynatma yönündeki yakaladığı standart kararları doğru idi. Yalnız Cüneyt kardeşime şunu söylemek isterim; hareketin içinde bir kasıt varsa bu sportmenlik dışı bir davranıştır. 39. dakikada Lugano''nun Şahin''e yaptığı kasıtlı sportmenlik dışı hareketi sarı kartla değerlendirmeliydi. 75. dakikada Cenk''e yapılan müdahale oyun icabı olduğundan devam kararı doğruydu.

Bir de Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin ile ilgili birkaç şey söyleyeyim. Murat ligin en tecrübeli kalecilerinden. Beşiktaş ve F.Bahçe gibi takımların kalelerini korudu. Böyle tecrübeli bir kalecinin önünde hiç kimse yokken boşa çıkıp topa hiç temas edememesi düşündürücü.

٪d سنوات قبل
Bünyamin Gezer, kural ihlali yaptı mı?
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı