|
Abdel Kader Kerata

Galatasaray''da Elano ve Kewell kenarda, Tallinn''de bütün takım defansta. Leo''nun kalesine ilk kez 13''te geldiler korner oldu. Sonra bir de uzaktan şutları var Estonyalıların. Hepsi bu!... Tallinn pür amatör bir takım ancak makine düzeniyle oynuyorlar ve rakibe göz açtırmıyorlar. Sanırsınız vatan savunuyorlar. Defansın gerisinde 4 adam onların önünde 3''lü gölge adam. Galatasaray hep atakta olduğu için forvetlerinden iki kişi daha geliyor geriye. Toplam 9 kişiyle savunma yapıyorlar. Galatasaray''ın becerikli ayakları birini geçiyor öteki geliyor karşısına. Çin ordusu gibi bunlar maşallah!

Maçın profili bu.

Galatasaray bütün hatlarıyla Tallinn kalesinde. Ayhan ara sıra saçmalıyor, Mustafa Sarp kalabalık arasından zor çıkıyor. Arda, Aydın ve Baroş sıkı markaj altında. Galatasaray top gezdiriyor ama beyhude! Sabri faydası olduğu kadar zararlı... İçlerinde bir tek Abdel Kader Keita var makaralı ayak. Rüzgar gibi adam geçiyor. Hem de ne geçmek. Sağdan, soldan, aşırtma... Kerata top oynamıyor Usein Bold''a taş çıkartıyor. Tallinn''in sol tarafını perişan etti iki de gol çaktı devre bitti.

Pardon; ilk yarı Arda solda başladı, sonra sağa kaydı, ortaya geldi. Baroş çok alan değiştirdi ama hepsi ve bütün gayretler Tallinn''in ağlarında kaldı. Keita olmasa kilidi açmak zor olacaktı.

Nihayet 70''de Elano

Golleri yiyen Tallinn biraz biraz hücuma çıktı Galatasaray nefes aldı. Arda''nın mükemmel aşırtma pasında Baroş''u düşürdüler ve Baroş penaltıdan üçledi... Oyun renklendi, gol üstüne gol kaçtı. Kewell da girdi ve 70''de beklenen an geldi. Elano oyuna girerken Baroş çıktı. Şimdi gol ümidi herkesin omzuna bindi. Arda uzaktan çaktı kıl payı kaçtı. Kewell 4. golde aslan payını kaptı. On sekiz köşesinden öyle temiz vurdu ki sol ayaktan çıkan top yerden zıpkın gibi köşeye yapıştı.

Rijkaard yine çok akıllı işler yaptı. Beş golle turu kaptı. Galatasaray da keyif vermeğe devam etti... Elano mu? İki frikik attı renk kattı, fazlası haftaya...

٪d سنوات قبل
Abdel Kader Kerata
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî