|
Arda"yla ard arda

Görülmemiş bir şey oldu ve Galatasaray maça 2-0 galip başladı! İki gol de ilk çeyrekte Arda''yla ard arda geldi. İkisi de çok güzeldi… Hele ikincisi… Tam bir ''Made in Arda'' yetenekle aklın birleştiği bir gol. Ne yalan söyleyeyim Arda için içim kıpırdadı. Sakatlıklar ve bunalım sonrası Arda''nın bu golleri hem onu hem galibiyet yüzü göremeyen takım arkadaşlarını hem de taraftarı sevindirdi. Bugüne kadar tıknefes olan Galatasaray derin bir nefes aldı.

Belli ki Bülent Ünder tek top şartı koşmuş. Takım bu komutu alınca da çabuk oyunla topu hep rakip sahada tutmayı başardı. Golleri de bulunca Manisaspor dağıldı. Hikmet Karaman hiç gecikmeden takımının dizilişini değiştirdi. İlk yarım saatte iki oyuncusunu kenara alarak taze kuvvet Yiğit ve Bekir''le takımına ayar çekti. Oyun dengelendi.

Galatasaray''da; Baroş, Kewell, Neill, Lorik Cana, Pino, Hakan Balta yoktu zahmetsiz iki gol vardı. Gel de şaşma!... Manisaspor''da da Galatasaray''dan gelme Mehmet Güven vardı ama oyunda yoktu! O da tuhaf! Makukula, Simpson, İsaac bir türlü Manisa''yı atağa kaldıramadı. Top hep Galatasaray''da kaldı. Stancu da çok çalıştı ama talihi yaver gitmedi. Stancu ilginç oyuncu hep tehlike yaratıyor ama sonuç yok.

İkinci yarı roller değişti, Manisaspor gol aramaya başladı. Bu kez Zapata''yı da beğendim diyecektim ki yediği goller puanını düşürdü. Gerçi ilk gol İnsua hatası! Gitti Balta geldi İnsua. Orada rakibe top vurdurulmaz! İkincisi daha da beter! Yine Galatasaray savunması yan toplarda uyudu. Zapata da kalenin içine çakılınca 65''te oyuna giren Kahe 66''da golü atıverdi.

Bu dakikalarda Hikmet Karaman oyunu döndürmek için doğru işler yaptı. Culio ile bir gol daha yiyince savunmadan Kalabane''yi aldı forvete Kahe''yi soktu ve anında farkı tekrar bire indirdi.

Bülent Ünder de galibiyeti korumak için Aydın''ı kenara aldı Lorik''i koydu savunmasına yardıma. Galatasaray yine de ataktan vaz geçmedi. Culio ve Stancu ile goller de kaçırdı. Galatasaray''da oyun bütünlüğünü ve gollerden sonraki takım birlikteliğini fark ettim. Hocalarıyla birlikte yumak oldular. Bunlar iyiye işaret görüntülerdi. Sonlara doğru Manisaspor bastırdı Galatasaray kontra çekti. Neyse ki beş gollü oyun Galatasaray''ın hasret kaldığı üç puanla bitti.

13 yıl önce
Arda"yla ard arda
Kalabalığın ıssız yeri
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit