|
Bağıra bağıra liderlik gitti!

Üç orta sahan varsa golün az olur! Golün az olunca da iki puanın işte böyle bağıra bağıra gider! Manisa''nın golü 81''de geldi. O ana kadar Galatasaray guguç oynadı!

Rijkaard''ın forvetinde Elano, Nonda, Kewell birbiriyle ancak rakip hata yaparsa görüşebiliyor, aralarında 20''şer metre var. Manisaspor da akıllı savunma yapıyorsa bekle ki hata yapsınlar Galatasaray da gol atsın! Nitekim Kewell''ın golü rakip hatasından geldi. Sonrası hüsran!

Üç orta saha ile ba-şa-ra-maz-sın!

Rijkaard inandığı futbol felsefesine ters düştü. Onun çağdaş görüşü zengin forvetti. Topa ne kadar çok hükmederse o kadar çok gol pozisyonu yaratacağını bildiğinden; 4+6+0''la alan değiştiren, topla süratli oynayan, yaratıcı zekayı çokça kullanan isimlerle oynuyordu. Dün herkes yerinde çakılı kaldı, Kewell biraz seyirtti!

Liderlik sevdalısı Galatasaray, Manisaspor gibi ligin vasat altı takımına karşı da üçlü forvetle oynayınca tempo düştü görüntü ağır çekime girdi. Elano da sağda ''süs bitkisi'' gibi kaldı. Kewell soldan, Elano sağdan uzun menzil birbirlerine havadan indirme yaptılar. Bunun adı futbol değil. Kişisel becerilerle güzel hareketler gördük ama nafile! Kewell da yetmedi! Kewell da gol atmasına rağmen yüzde yüz iki gol kaçırdı.

Arda ve Keita kenarda!

Galatasaray forvetinde adam bolluğu var ama ne hikmetse Arda ile Keita kulübede, Elano sağ açık! Rijkaard da şaşırmış! Nonda zaten çabuk değil, onu kaleye yakın kullanacaksın. Bu görüntüde Nonda misafir sanatçı! Ayhan da zaten çaptan düşük nasıl gol atacak Galatasaray? Araya girip, hızla rakibin kalesine gidecek çabuklukta adam yok ki! Baroş olsa anlarım, Baroş yoksa forveti sürükleyecek çabuklukta adam gerek. Keita şart ama kim çıkacak? O da başka bir sorun. Rijkaard savunmasına güvenmediği için orta sahasından oyuncu çıkarıp forvetini artıramıyor. Yine Ayhan çıktı Linderoth girdi, forvet yine yalnız kaldı. Bereket Kewell golü atmış, derken Galatasaray kornerden golü yedi. Simpson''u geride unutan defans bedelini ödedi.

Manisaspor''a bravo. Golden hiç ümidini kesmedi. İkinci yarı Galatasaray''dan fazla pozisyon buldular. Yaser, Ergin ikilisi epey zorladılar. Mehmet Nas ve Simpson çabuk oyunda Galatasaray''ı yaya bıraktılar.

Son 15''te golden önce Keita girdi heyecan arttı, sağ kanat aktı skor yine değişmedi. Liderlik geldi gitti. Yazık! Bu futbolla olmaz, ııh!

14 yıl önce
Bağıra bağıra liderlik gitti!
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık