|
Değişik kadroda aslar yok Pino var

Hagi yürekli davranmış sistemi aynı bırakarak isimler üzerinde oynamış. Üstelik Denizlispor da yabana atılacak bir takım değil. Bu değişikliğe rağmen Galatasaray güçlü rakibi karşısında etkin bir futbol oynadı. Pozisyonlar yakaladı, hareketli Pino''yla topu direkten döndü, kalite ismi Elano ile de 22''de çok şık bir gol buldu. İçine kapanık Elano kaleci Yakup''tan dönen topu dar alanda her futbolcunun beceremeyeceği estetikte önce göğsüyle yumuşattı sonrasında top yere düşmeden onu hiç kimsenin uzanamayacağı köşeye ayağı ile değil de sanki eliyle yollayarak alkışı hak eden mükemmel bir gol attı.

Yedek kulübesinde Ali Turan ve Gökhan Zan olmasına rağmen Neill''in yokluğunda orta ikilide Lorik Cana oynadı. Yanında da Servet. Demek ki Hagi o bölgeye yeni isim arıyor. Bunu ararken de Trabzonspor maçındaki hatasının üzerine Servet''i kesmeyerek ondan da vazgeçmeyeceğini vurgulamak istiyor. Lorik Cana yeni yerinde sırıtmadı. İkinci yarı Ali Turan oyuna girmesine rağmen sağ kanattan Aydın çıktı Sabri ileri kaydı Lorik yerinde kaldı. Bu maçta İnsua''yı da beğendim. Kendi kanadını başarıyla savunurken ters kademelere de girerek iyi işler yaptı.

Galatasaray''ın ataklarında Pino yine gol kovalarken Kewell sol kanadı işletti. Misimoviç''in yokluğunda Elano da orta alanda takımı başarıyla yönetti. Bir gol attı bir attırdı. Barış''ı da beğendim. Bu kez topla daha iyiydi. Ayhan''la beraber orta alanı tuttular. Şükür ki, sonunda Mehmet Batdal''ı da oynarken gördük. Üçüncü goldeki nefis ortasıyla Elano''nun yerine giren Emre Çolak''ı da sevgiyle kucakladık. Galatasaray forvetinin alan değiştiren hızlı ve baskılı oyunu iyiye gidişin işareti olarak gözlendi.

Denizlispor taş gibi takım

Denizli''nin Bank Asya''da lider oluşu boşuna değil. Hocaları Hamza Hamzaoğlu''nu kutluyorum. Koşan, mücadele eden; Braga''lı, Roberts''lı forvetine ilaveten orta sahadaki Levent ve gencecik isimler Ali Helvacı, İsmail, Galatasaray''dan kiralık Serdar Eyilik''le Hagi''nin takımını epey zorladılar. İsmail''le kafa golü de bularak beraberliği bile yakaladılar. Savunmalarında Kewell''la iyi mücadele eden Murat ve göbekteki Kofi Denizlispor''u ayakta tutanlardı.

Maç için önemli not;

Pino etkili bir oyuncu, çabuk ve yırtıcı. Ancak yakaladığı pozisyonları Elano yumuşaklığıyla kullansa, topa sert vurmak yerine boş köşeleri görse attığı iki gole iki gol daha ilave eder ve zorlandı gibi gözüken Galatasaray, Pino''nun dört golüyle maçı 5-1 kazanırdı…

Galatasaray üçüncü golünde Pino''nun volesi Baroşsuzluğa takılan nazar boncuğu gibiydi.

13 yıl önce
Değişik kadroda aslar yok Pino var
Dispozitif ya da yeni normalin ne’liği üstüne
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!