|
Hay ömrüne bereket Song

Orhan, ofsaytı bozan, Ahmet Dursun golü atan. İlk yarının, belki de bütün maçın özeti bu. Ötesinde G.Saray tam bir hazan yaprağı... Defansı kağıt helvası, forveti şeker helvası ve bu takım hâlâ şampiyonluk ümidi taşıyor. Çıkmayan candan ümit kesilmez ki... Ama nasıl olacak?

Düne kadar gol patlamaları yapan Ümit Karan da top tutamıyor. Bir keresinde topu stop edemedi, eğildi çimleri yumrukladı. Ben böyle futbolcu tipi görmedim. Niye bu kadar isyan! Önceki maçlarda top sana çarpıp gol olurken krallık hanene yazılıyordu ya... Bazen öyle bazen böyle, futbol bu belli mi olur ama küsmeyeceksin! Bu lafım aynı zamanda Bay Gerets''e; Pireye kızıp yorgan yakmayacaksın. Song''u oynatacaksın. Yoksa adama deli derler... Emre iyi olduğu için Song''u oynatamıyorum deme, yemezler. Song''u sağ beke koyarsın, zaten onun yeri orası. Alırsın Sabri''yi de ileri... Takım daha iyi işler. Carrusca için de aynısını söylüyordun; Arda iyi olduğu için onu kesip Carrusca''yı oynatamıyorum diyordun. Arda 10 maçtır yok. Carrusca da yok! Lafla peynir gemisi yürütülmez! G.Saray 3 maç kala en önemli sınavda boş top oynuyor. Bu maçı almalı ki 2.''liği de Beşiktaş''tan alsın, ama nerde...

Yılmaz Vural daha akıllı

Sol kanatta Şenol''la Volkan önlü arkalı, G.Saray bir tek kez oradan akamadı. Yol tıkalı. Sağda Kavuk Orhan önünde Ali Bilgin, takım oradan da gidemiyor, Ayhan eziliyor. Tek başına vira top kaybediyor. Orta alandan İnamoto da çıkınca Mehmet Topal tek kaldı. Antalya müthiş adam Suazo ve Ali Zitoni ile göbeği ele geçirdi. Ahmet Dursun ve Coşkun forveti aslında ligin en ucuz forveti, Galatasaray bunların karşısında eridi. Yılmaz Vural elindeki dar kadroyu iyi kullanıyor, Milli Volkan “joker” gibi her yerde. Oyunda mihenk taşı, sağde solda görevde. Yılmaz Vural, Gerets''in açıklarını iyi çözmüş, top G.Saray''da oldu mu kapanarak ona oyun alanı bırakmıyor. Bunu açacak adam da G.Saray''da yok kör değneğini bellemiş gibi aynı ataklar hiçbir variyasyon yok, hiçbir akıl oyunu yok, hiçbir beceri yok! Antalyalı Bienuk ve Dziewicki de havadan rasat kulesi gibi olunca, Gerets de bu düzeni aşmayı akıl edemeyince bu senenin kaderi belli oldu derken Song sahneye çıktı.

G.Saray oyun tututaramadı mı felaket! Bir de Hakan oyuna girdi takım ileride kümelendi. Üç forvet, Ayhan da diplerinde, Mehmet Güven de sağdan atağa katılıyor takımın çivisi çıkıyor. Takımı atağa kaldıran yok! İliç oyuna girdi etki arttı ama stres de gırtlağa dayandı. Gol geldi gelecek derken onca forvetin arasından kornerden gelen topu kaleci elinden kaçırınca Song içeri attı da birlik beraberlik geldi. Bu sonucun günahı Song''u oynatmayan boynuna!

17 years ago
Hay ömrüne bereket Song
Kamu yönetiminde bölüşüm sorunu ve çözüm yöntemi
Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür?
Gazze yanarken Hac ve Umre
Fiîlî işgalden zihnî işgale kapitalizmin insanı ve hakikati yok ediş serüveni… 
Yeni anayasa tartışmaları ve siyasetin normalleşmesi