|
Korman Ağabey diyor ki

İsviçre''ye gelirken tonla otel aradık. Hepsi uçmuş... On günlüğüne servet istiyorlar. Bereket tanıdıklar var; Galatasaray Lisesi''nden Ağabeyim Korman Ayla''yı aradım. Korman Ağabey vaktiyle buraya üç seneliğine okumaya gelmiş bugün İsviçre''de 43. senesi... Aynı zamanda Vaud Kantonu''nda, Losanne-Montreux''de altı yargıçtan bir tanesi olarak Tahkim Kurulu üyesi. Yani buraların kralı... Oğlu Volga da bize Cenevre Vieille Ville''de mükemmel bir daire buldu, onu kiraladık. Sanırsınız Yeni Şafak yazarları kraliyet ailesinden gelme. Öyle bir evde kalıyoruz ki saray yavrusu ve otellerden ucuz.

Bugün Cenevre''nin bir tane bile ulusal ligde oynayan takımı yok. On yıldır bu haldeler. Futbol fakiri olarak yaşıyorlar. Bizim İzmir, Adana ve Antalya''nın durumu gibi. Yazık!

Zamanında Karl Heinz Rümmenige''nin bile oynadığı zenginler takımı meşhur Servette parasızlıktan de batmış. Başkanı iki seneden beri hapiste, hileli iflastan. Servette''in de batışı bu yüzden. Para bitince oyuncuları sekiz ay maaşlarını alamamış ve Servette gibi takım küme düşürülmüş. Halen 2. Lig''de can çekişiyor. Uçaktan indiğimizde Servette''in eski başkanının salıverilmesine yine izin verilmediğini gazetelerden okuduk.

Meşhur manken Carambeu''nün eşi Fransız milli takımının Platini''den sonraki değişmez orta saha oyuncusu Christian Carambeu de bu yüzden Servette''te çok zorlu günler yaşamış. Buna rağmen bir bacağı 1 metre 12 cm olan ünlü manken kocası Carambeu''yü terk etmemiş! Bizim gece hayatındaki sahte aşıklara duyurulur...

Bunları duyunca aklıma bizim ülkenin kasası boş takımları geldi. Allah muhafaza... Ancak bizim başkanlar helal süt emmiş oldukları için böylesine hüzünlü batış tehlikesi bizlerde yok...

Cenevre''nin talihsiz futbolsuzluğunun üzerine Türk Milli Takımı''nın buraya gelişiyle hayat canlanmış. Herkes sokaklara dökülmüş... Futbol coşkusu tavan yapmış. Her ne kadar bütün evlerin camlarında Portekiz ve İsviçre bayrakları olsa da Türkiye Cenevre''de revaçta... Civar ülkelerden ve Türkiye''den her gün uçaklar dolusu gelen Türklerle de Cenevre futbol susuzluğunu gidermekte.

Leman gölündeki 140 metreye fışkıran meşhur fıskiyenin üzerinde bile Euro2008 topu dönüyor. Güzel bir görüntü. Cenevre çıldırmış...

Cumartesiye az kaldı. Bir de biz Portekiz''i yenip çıldırsak da buralar Türk''ün coşkusunu görse... Ve de İsviçre''ye karşı sicilimizdeki kötü notu düzeltsek.

16 yıl önce
Korman Ağabey diyor ki
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon