|
Nonda sağlam pabuç

Galatasaray oyuna sürpriz golle başladı, 3. dakikada El Saka, Hakan''a sert girdi, penaltıyı da yeni transfer Nonda sert bir vuruşla gole çevirdi. İkinci sürpriz Carrusca oldu, uzun bir aradan sonra ilk 11''de forma buldu. Servet bandajla, takım yine boş tribünlere oynadı.

Konya''nın yediği gole rağmen, orta alanda çok adamla rakibine üstünlük kurmaya başladığı anlarda hakem Bülent Yıldırım penaltıdan sonra Sabin''i de art arda gösterdiği iki sarı kartla oyun dışı bırakınca Konya bitti!

Sabin''in hatası hakemi alkışlamaktı, bence biraz ağır oldu.

Sonrasında Galatasaray sazı ele aldı, Lincoln''ün kaleciden dönen topuna sert vuran Nonda takımına ikinci golü de kazandırdı. Moral bozukluğu yaşayan Konya Carrusca''nın kafasından üçüncüyü de yedi. Maç ilk yarım saatte koptu!

Canlı Hakan''a alkış

Hakan''ı ilk kez canlı gördüm, bütün hareketleri olumluydu. Üçüncü golde payı büyüktü. İşte böyle Hakan görmek istiyorum; koşan alan değiştiren, iyi yerlere hamle yapan ve topu iyi kullanan Hakan. Üçüncü golde takım üst üste iyi paslar yaparak atağa kalktığında topu son noktalarda iyi kullanan Hakan, Carrusca''ya attırdığı golde mükemmeldi. Pas almak için son çizgiye hareketlenmesi ve zor topu iyi ortalaması alkışa değerdi. Attığı gol de iyi yere hamleydi. Peki bu Hakan''a neden Macar maçı öncesi sakat dendi? Keşke 3-0''dan sonra Kalli de Hakan''ı dinlendirseydi.

Farklı galibiyette takımın iyi organize olması etkendi. Futbolcular da hatasız oynayınca bilhassa Lincoln ve Linderoth''un becerileri, top kaybedilince Nonda''nın bile defansına yardıma gelmesi, kanatlardaki Volkan ve Uğur''un oyuna katılımları, hücuma çıkışlarda iyi top kullanılması oyunun güzellikleriydi. Rakibe de iyi bastılar. Barış da iyi puan topladı, yavaş yavaş takım oturuyor.

Üç isim ver deseniz zorlanırım

Galatasaray tümüyle iyiydi. Hatlar arası kopukluk olmadığı gibi ayağındaki topu da yan pas yapıp fazla gevelemeden kullandı, bunlar futbol adına iyi işaretlerdi. Oyuncuların hiç birini birbirinden ayıramam. Arda ve Sabri sakat olmasına rağmen, oynayanlar onları aratmadı. Az top gelmesine rağmen Orkun da kalede iyi görüntü verdi.

Nonda ise tank gibi, dördüncü golde klasını gösterdi. Dört kişinin içinden çıktı. İşte forvet bu!

Rakip eksik olmasa, goller altıyı bulmasa, Sion maçı olmasa coşku da hız kesmezdi bu takımda...

Ligde rakipleri sapır sapır dökülürken seyircisiz oynayan Galatasaray''ın liderliği, Kalli''nin de değerini ortaya koyuyor. Sion maçı kolay olacak gibi...

17 yıl önce
Nonda sağlam pabuç
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî