|
Siftah Guus"tan bereketi Allah"tan

Yeni hoca eski takım… Hep tanıdık yüzler ama yeni bir anlayış. Milli Takımımız ilk on dakika dışında kendine güvenli ve çağdaş futbola yakın bir oyunla Çek Cumhuriyeti''ni şık gollerle yendi. Çağlar ve Selçuk sürpriz isimler olarak Guus''un takımında yer aldı. Ancak bu takıma da Guus''un takımı demek pek de doğru olmaz. Kadroya seçilen isimler Oğuz Çetin''inden bir demet. Yadırganabilir! Başarısız bir sezon geçiren Galatasaray''ın savunması yine milli oldu. Sabri, Gökhan Zan ve Servet, Emre Güngör moral ve maç eksiklerine rağmen tutarlı bir görüntü verdiler. Orta sahamızın çalışkan tavrı Çeklere fırsat tanımadı. Forvetimiz de sürekli topa sahip olarak ve onu iyi kullanarak oyunu istediği tempoya soktu. Arda ve Nihat takımın başarısında söz sahibi oldular. Arda''nın golü ve Nihat''a attırdığı gol seyir zevki verdi. Hepsinden ötesi ilk kez bir hazırlık maçında ciddi bir kadro ve güzel hareketlerle dolu bir Milli Takım seyrettik. İlk maç ilk umutların kapısını açtı. Bu oyunu gördükten sonra Afrika 2010''da olmayışımızın acısın bir kez daha yaşadık.

Takımımızda dikkat çeken şey kanat değişiklikleri oldu, Atağa kalktığımız anlarda kontra toplarla atakların yönünü değiştirerek oyunu sahanın her yanına yaydık. Bariz ve talihsiz hatalar yapmadık. Tek topu ve hızlı oyunu iyi uyguladık. Ayağında top tutan ve atağı geciktiren oyuncumuz yoktu. Bireysel gösteriden çok takım halinde başarılı olduk. Top rakipteyken iyi pozisyon aldık; Emre ve Selçuk ikili orta sahayı iyi kontrol etti. İlk yarı Volkan Şen, Arda, Nihat ve Halil Altıntop''la rakibi ilerde bastırdık. İkinci yarı; Semih ve Kazım Kazım''la değişen forvetimiz sahip oldukları topları yine iyi kullandı ama ikinci golden sonra gevşedik. Çekler yenilgiye isyanla yüklenince açık vermedik ama orta sahamızı takviyede zayıf kaldık.

Guus Hiddink''in takım disiplini dikkat çekti. Yapılan değişikliklerle takımımız hiç sendelemedi. Bu dikkat çekici bir olaydı. Taktik iyi işledi. Sonlara doğru altı oyuncu değiştirmemize rağmen oyun bütünlüğünü bozmadık. Emre Güngör''le yaptığımız tek hata golle sonuçlandı. Bu dakikaya kadar Çeklerin sadece tek pozisyonu vardı.

Sonlara doğru galibiyeti koruyabilmek için geri yaslandık bu gereksiz tedbir çeklerin hücum üstünlüğü kazanmasına sebep oldu ama onlarda da bundan istifade edecek güç yoktu. Say desen bu maçta ilk beşe girecek tek isim bile yoktu Çeklerde.

Çok oyuncu değiştirilen maçları oyunun rengi kaçtığı için hiç sevmem. Buna rağmen takım başarılıydı ve Guus''la siftahı iyi yaptık.

14 yıl önce
Siftah Guus"tan bereketi Allah"tan
Dolar, altın, borsa, küçük yatırımcı nasıl yapmalı?
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit