|
Ümit ve Mondragon

Hakem maçı katletti.Gösterdiği kartların dışında verdiği bütün kararlar yanlıştı. İki penaltı bayram hediyesi. Erciyes “Tek puanı kaptım” dediği anda elinden kaçırdı. Maçı önce Modragon''un elleri, sonra Ümit''in golleri aldı.

Maçı biraz tersten okuyalım

PSV karşısına çıkan takım aynen sahadaydı. O maçta lanetlenen Mondragon Erciyes karşısında takımını kurtaran adam oldu. İki frikik çıkardı ki görmeyen inanmaz! Bir sağdan, bir soldan uçtu, topları “patriot” füzesi gibi bertaraf etti... Sonrasında bir penaltı yaptırdı. Tam takımına bir ceza çektiriyordu ki, yine ümit imdada yetişti.

Ümit Karan, Koçis mi?

Hani, Hakan Şükür''ün alternatifi yoktu! Ümit Karan''ı adamdan saymayanlar attığı gollerden sonra acaba ne diyecekler? Arda soldan mükemmel ortaladı, Ümit Karan Macar “altın kafa” Koçis''i hatırlatan bir yükselişle öyle bir kafa çaktı ki gol ayakta alkışlandı. Galatasaray''ın bunaldığı anlarda gelen bu gol takımı rahatlattı. Dakika 36.

Tam bu sırada Gerets golün gecikmesiyle Necati''yi oyluna sokmak için hazırlanıyordu, gol oldu ve etkisiz Aydın çıktı Necati de oyuna girdi. Düzen değişti.

Arda soldan sağa, Necati ortaya, Ayhan sol kanada geçti.

O dakikaya kadar Tomas ve Orhan birer sarı kart görmüştü. Galatasaray defansı çok akıllı olmalıydı ki eksik kalmasın. Tam bunları düşünürken Orhan Ak, Lazarov''u arkadan indirince ikinci sarıdan kırmızıyı gördü ve Galatasaray 10 kişi kaldı. Böyle kart görmek pek akıl karı değil. Defans oyuncusu ne yaptığını bilecek, üstelik Orhan''ın bir de sarı kartı vardı! Tomas da halt ederse Gerets yanar!

Müthiş Lazarov

Lazarov neden büyük takımlarda olmaz anlamam. Erciyes''in bütün tehlikelerinde Lazarov var. Müthiş bir çabukluk ve oyunu ters yönlere açan bir uzun top becerisi var. Her pozisyonda rakibi geçiyor ve anında hızlanarak tehlike yaratıyor. İki frikik attı yürekler ağıza geldi. Bir de Cenk var gol için yırtınan... Erciyes takımının öteki oyuncuları sanki figüran, disiplinli oynuyorlar ama etkinlikleri yok! Die iyi ama “üretimi” yok. Galatasaraylı eski Batista gibi... Uzaktan vurduğu topu yine Mondargon mükemmel kurtardı. Erciyes''in beş golünü Mondargon öğüttü! Maç Lazarov-Mondragon savaşı halinde geçti.

Azap dakikaları

İkinci yarı Galatasaray eksik oluşunun cezasını defansına dönerek çekti. Arda sol geriyi kontrol ederken İliç''in yerine giren Cihan sağ kanada, Sabri onun önüne geçti. Takım idare-i maslaat ederek zaman öldürdü, gol yollarında çok eksik kaldı. Bu arada Ümit''in bir şutunu Fadhel çıkarttı.

Gerets “Yusuf” ata ata maçı bitirdi.

Galatasaray kendi sahasında alamadığı üç puanı Mondragon ve Ümit''le deplasmanda buldu.

18 yıl önce
Ümit ve Mondragon
‘Mutlaka döneceğiz’ ya da Nekbe’dir yaramızın adı
O güne geri dönmek
‘İletişim aklı’
Bir sen bir ben bir de aile
Deprem gerçeği, ekonomi güvenliği ve TOBB Genel Kurulu’ndan yansıyanlar