|
Şutlar kaleye değil Pamukkale"ye...

Bu kadar da olmaz. Tamam, deplasmandan galip dönülüyor ama Galatasaray''ın oynadığı futbolun da kokusu var rengi yok! Oturduğun yerden durmadan burnuna yanık kokuları geliyor, hangi cenahtan geldiği de belli değil. Sabri''den mi, Barış''tan mı, Topal''dan mı bilemem. Ya da mutlaka sahada biri bir yerlere çömmüş yanık bir de türkü tutturmuş çığırtıyor!

Yahu bir takım bu kadar rakip kale önünde oynar da gol atmama yemini eder mi? Bunlar gitsin ''Mali Müşavirlik'' bürosu açsınlar, acayip iş bulurlar. Tövbe vallahi hepsi yeminli!

Devre biterken Baros bir pozisyon yakaladı gözünü bağlasan, kör ebe oynatsan yine gol olur. Baros topu dışarı attı. Hani çalımla kaleci Cenk''i geçse golle beraber soyunma odasına gidecek. Beceremedi.

Galatasaray üç puanla dönüyorsa gecikmeden bir fakire sadaka vermeli.

Bu takım hep rakip alanda ama hep geri vites! Ha babam de babam geri dönüyor. O sakin mizaçlı beyefendi Skibbe bile bir keresinde kenarda çıldırdı, kulübeden fırladı birilerine fırçayı attı!

Gol atmak için illa rakip kalecinin burnunun dibine kadar gidilmez ki birader. Ayhan soldan akıyor, on sekize girince çark ediyor. Sanki yasak bölge. Biraz Arda çabalıyor. Biraz da Nonda lakin takım yok ortada! Kaleye hiç şut çeken yok. Sadece Sabri vuruyor o da Pamukkale''ye!...

Daha maçın başında 10''a girmeden soldan kombine bir atak, Nonda, Ayhan ve Arda''dan güzel paslaşmalar Baros''tan gol!... Hepsi o!... O da olmasa korku tüneli!...

Hakkını yemeyelim; 73''te Nonda''nın attığı gol Ümit Karan''a şapka olurken galibiyetin de perçini oldu. Ne tuhaftır ki Skibbe hemen golün ardından Nonda''yı kenara alarak o muhteşem golün mükafatını da vermiş oldu! Haspin Allah! Ayhan da tam kenara alınıyordu ki yardımcı hakem izin vermedi, Kaptan da arandı arandı kırmızıyı yedi! Kenar yönetim de fıttırdı. Ayhan da tam saatli bomba!

Horozun ibiği düşmüş!

Denizli''de boy pos mükemmel ama çil horozun ibiği düşmüş. Savunmada ve orta alanda çırpınıyor, gol noktalarında o da yok! İki yeni oyuncudan boyunsuz Bangura hafif sıklet ama becerikli ve çabuk. Fakat yapayalnız ve de bitik. Öteki Dzemal Berberoviç tam bir kadın berberi! Top oynamıyor fön çekiyor! İkinci devre dışarı aldılar.

Biraz Braga, biraz Roberts hepsi o... Musa bedavaya bir gol kaçırdı. Denizli bunu atmazsa neyi atacak? Defansında; Çağlar, Couto da olmasa Allah''a emanet.

Böyle giderse... Horoz ibiği dikmezse, Demedi demeyin Denizli''de de sabah zor olur!

Galatasaray da bu futbolla Sivas''tan vaz geçtim ama Bordeaux''da mos mor olur!

15 лет назад
Şutlar kaleye değil Pamukkale"ye...
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri