|
Yürü Ya Terim!

EURO 2008''de çeyrek finalde iki sakat takım Türkiye-Hırvatistan karşı karşıya... Hırvatlar da bizim gibi sakat dolu. Defanstaki Livornolu Knezevic''i Polonya maçında kalecileri bizim Vedran Runje sakatladı. Hırvat hoca Slaven Bilic ''Knezeviç''in olmaması bizim için büyük handikap'' diyor.

Orta saha oyuncuları Darijo Srna da sakat, Lincoln''ün yerine Schalke''ye transfer edilen Ivan Rakitic de dizinden sakat... Bu ikisinin bu akşam oynayacakları söyleniyor ama neresinden bakarsanız bakın Hırvat takımı sakatlar ordusu...

Ayrıca Barcelona''ya Thierry Henry''nin yerine giden Brezilya asıllı Hırvat golcü Eduardo da bu turnuvada hiç yoktu. O da sakat!

Hırvatların tam 19 oyuncusu yurt dışında oynuyor, Almanları da yenerek 9 puanla grup lideri olan Hırvatlar yabana atılacak takım değil.

Euro 2008''e gelirken İngilizleri de saf dışı bırakan Hırvatların en tehlikeli oyuncusu 21 milyon pounda Dinamo Zagrep''ten Tottenham''a giden orta saha oyuncusu Luka Modric. Bir de Kranjcar var atak başlatan. Terim bilhassa bu iki oyuncuya tedbir almalı. Bunları durdurursak Hırvatları yüreğinden yakalarız. Golcü Bremenli Klasnic ile Hamburglu Olic ise forvetin tehlikeli isimleri.

Hırvatların defansında Knezevic''in olmaması bizim açımızdan iyi, G.Saray''ın istediği Milanlı Simic, Manchester City''li Corluka ve Dortmund''lu Kovac da kalelerini başarıyla savunan sert oyuncular.

Terim ne yapacak?

Terim, ''utanmıyor musunuz?'' diye medyaya kafa tutmaktan fırsat bulur da takımına yönelir ve de kendisini ikaz edenlere duyarlılık gösterirse millilerimiz Basel''e geri dönebilir. Sakatlarımızın çokluğundan ötürü Terim zorlanacaktır. Gökhan Zan, Emre Güngör, Emre Belözoğlu, Tümer Metin sakat. Servet''in de arızalı sağlam olduğu bir gerçek... Aurelio ve Volkan cezalı...

Terim, Hırvat karşısına kendisine göre yarı-ideal kadroyla çıkacak. Belki daha da iyi olacak, çünkü bu turnuvada Terim zorlandıkça doğruyu buldu! İsviçre ve Çek maçlarında ''son çare'' sendromuyla oynadığımız için Viyana''ya geldik! Bugün de aynısı olacak zira takımımızın belli bir oyun planı yok!

Rüştü mecburen doğru

Kalemizde Rüştü çaresizliğin getirdiği doğru seçim. Defansın sağında da mecburen Sabri olmalı ki, Aurelio''nun boşluğunu Hamit doldursun. Orta alan Hamit Altıntop, Mehmet Topal, Ayhan ve Uğur Boral''dan kurulmalı. Ancak ilk kez bir arada oynayacakları için Terim çok düşünecektir...

İleri uçta; Arda, Nihat, Tuncay, Terim''in vazgeçilmezleri. İşte bu noktada çekincem var. Terim orta alan derken forveti ıskalayacak, forvet derken de orta alan güçsüz düşecek. Dikkat bu maç hata kaldırmaz!

Gol yollarında güçlü olduğu için sert Hırvat futboluna karşı Mevlüt derim.

Keşke takımlar sahaya 13 kişi çıksa...

4-6-0''ımda 6''nın seçimi zor;

Hamit, Mehmet Topal, Ayhan, Uğur Boral, Arda, Nihat, Tuncay, Mevlüt, Semih''ten bakalım

Terim hangi üçü yedeğe çekecek! Gökdeniz de düşünülebilir...

Bu maçı kazanırsak hatalar affolur, Basel''e sarmaş dolaş döneriz.

Umarım, havalara uçarım ve söz; Terim''i şimdiden öperim...

16 yıl önce
Yürü Ya Terim!
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri