|
Zor galibiyet

Baroş ortada oynak; Keita, Santos, Arda kah sağda kah solda, kah Baroş''un arkasında dönerli oynuyorlar. Elano yine ürkek korkak! Kalite adam ama faydası tartışılır. Kafaya bile yalancıktan çıkıyor. Rakibin arkasına saklanıp top çalıyor. Kontra pasları mükemmel. Takım çoğunca onunla oynamadığı için Elano da oyundan soğuyor. Galatasaray takımı Giovani Dos Santos''u da yok sayıyor. Sıkışmadan Santos''a top vermiyorlar o da seyrek top geldiğinde kendini göstermek için şahsi oynuyor. Böylece Galatasaray takımı forvette gol üretirken çok dağınık bir görüntü sergiliyor. Arda da verimsiz. Keita çok çabuk, topla dans ediyor ama son vuruşlarda saçmalıyor.

Savunmada Hakan Balta ve Neill uyumlu, Caner bu kez çok ileri çıktı ama nafile!... Bir tane doğru dürüst ortası ve şutu yok. Sabri var-yok!

Mehmet Topal orta alanda çırpınıyor, ötekilere göre futbol adına daha iyi mücadele ediyor, kendi kalesine gol bile atıyor… Anman Allahım bu ne talih!

Galatasaray''da görüntü bu. Birkaç cılız pozisyon ve de goller var, keyif yok.

Bravo Lucas Neill

Duran toptan Elano kaleye şutluyor ama hastalıklı bir vuruş, Keita tamamlıyor, gol! Bir dakika sonra Keita şut çekeceğine Baroş''a verse maç kopacak… Keita üstün yetenek ama kafası kelek!

Manisaspor devre biterken pozisyona giriyor; İsaac kaleciyle karşı karşıya, golü da atıyor hakem ofsayt çalıyor. Bence ofsayt değil. Bir de Mehmet Nas''ın kafasını kurtaran Aykut var ilk yarıda.

Manisaspor ligin en az gol atan takımı, Galatasaray ona bile pozisyon veriyor. Orta alanda Manisa daha üstün. Nizamettin, Mehmet Nas, Simpson ve Mehmet Güven''le daha kalabalık.

Maç yavan tempo 2. vites! Ara sıra heyecan var gol sıkıntı!

Baroş''un kaçırdığı bir gol var ki Güiza yakalasa o bile atar!

Galatasaray puana istekli, futbola isteksiz…

Rijkaard''ın savunması yine İsaac''ı kaçırıyor bereket Aykut var açılıp son anda kurtarıyor. Helal olsun.

Aynısını Galatasaray yakalıyor Arda dokunuyor Baroş tamamlıyor ikinci golle 60''larda Galatasaray rahatlıyor. Total futbolda değil ama bireysel kalitede Galatasaray fark atıyor.

Galatasaray maçı kazandı şampiyonluk virajında savrulmadı ama savunmasını ileride tuttuğundan arkasına atılan toplarda çok zorlandı. Neill''i çok beğeniyorum; kafaya çıkışları,ofsayti idare edişi ve topu oyuna sokuşu İngiliz futbolundan örnekler… Aykut da ona yardımcı olunca Galatasaray ancak kendi kalesine gol atabildi. Bereket ikinciyi bulmuştu da puan yitirmedi, yoksa durum hala iç açıcı değil. Takım sonlarda korku tüneline giriyor.

Maçın Galatasaray adına iki önemli pozisyonu var; Elano''nun iki adımdan direkten dönen topu ve Lucas Neill''in tartışmadan sonra Isaac''a uzanan eli. Seni kutluyorum Neill. Örneksin.

14 yıl önce
Zor galibiyet
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar?
‘Susadım çeşmeye varmaz olaydım’
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Kibirleri boyunlarını aşan muhterisler kim?