|
Diren ey Gazzeli çocuk!

İnsanlık 111 gündür derin uykuda.
20 Filistinliye 1 işgalcinin düştüğü, bombalara direnen, açlıkla sınanan yetim ve öksüzlerin olduğu Gazze’de katil elini kolunu sallayarak dolaşıyor.

Biz kahvemizi yudumlarken, hayatın olağan akışından taviz vermezken, lüksümüzü yaşamaktan geri durmazken, çocuklarımızı el bebek gül bebek büyütüp sırtlarını sıvazlarken, gece uyku saati konusunda anlaşma yaparken Gazze’de ağır bombardıman altında gözüne uyku girmeyen nice çocuk bugün kalp krizinden açlıktan hayatını kaybediyor. Her anını göstere göstere yaşamaktan haz aldığımız dünyadan tüm insanlığın gözünün önünde her çocuk ayrı bir dram ile göç ediyor.


GÖRMEMEK YA DA DÜŞÜNMEMEKTEN ÖTE DUYARSIZ KALMAK
Artık belki haber kanallarını hızla değiştiriyor, önümüze düşen videoları izlemeden geçiyor, duyarsızlaşıyoruz.
Ama unutmayalım Gazze’deki insanlık suçuna, çocuk ölümlerine, açlık ve kalp krizlerine göz yummak duyarsız kalmak da bir insanlık suçu. Filistin’de adımlar ölüme giderken durmak da , “Bizi bombaladılar neredesin baba” çığlıklarına kulak tıkamak da.

Bugün evladımızın ayağı taşa değse dünyaları ayağı kaldıran canı yanan biz, Filistinli annelerin yüreklerindeki yangını, acıyı görmezden gelemeyiz. Filistin’de yanan ateş vicdanımızı ve insanlığımızı sınarken aslında hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edemeyiz.

Bir öğün açlığa dayanamayan biz bombalarla ölmeyen çocukların açlıktan ölmesine kayıtsız kalamayız.
Acılarla ölümü hak etmeyen bu çocuklara dünyanın “çaresiz”leştiği bugünde umut olmalı, çare olmalıyız. Gözümüzü kapatmamalı, gönlümüze kilit vurmamalı, zihnimizi bulandırmamalı, sırtımızı dönmemeliyiz bu mazlum çocuklara.
Üzüntü ve korkunun hâkim kılındığı bu coğrafyanın refah kapısını biz aralamalıyız. Sanmayalım ki sadece Filistinli çocuklar ölüyor, vicdanlarımız ölüyor biz ölüyoruz.

DEĞİŞİM İÇİN HAREKETE GEÇ

Ne yapabilirim ki ben! Toplum olarak bu cümleyi tarihin tozlu sayfalarındaki yerine yerleştirmiş durumdayız. Artık gücümüzün ve yapabilecek-lerimizin farkındayız.

Yaşanan drama kayıtsız kalmıyor, boykotun gücüne olan inancımızı artırarak koruyoruz.
111 gündür küresel markalara karşısındaki direnişe bugün bir kez daha Filistinli çocuklar için var gücümüzle devam ediyoruz.
Hafife almıyor, üzüntümüzü de çaresizliğimizi de eyleme dönüştürüyoruz. Maddi desteğin de, sosyal medya paylaşımlarının da, boykotun da gücüne olan inancımızı artırarak devam ediyoruz.

Bugün her markete gittiğimizde yiyeceğinden içeceğine, kozmetik ürününden temizlik ürününe ve en dramatiği de bebek ürünlerine İsrail ile ekonomik işbirliği içinde olan pek çok marka ile karşılaşıyoruz. Bazılarını biliyor bazılarını ise duyunca şaşırıyoruz ve içtiğimiz sudan aldığımız nefese kadar, ne kadar da içimizde olduklarına, bizden göründüklerine bir kez daha hayret ediyoruz.

Artık eylemimizi daha güçlü kılacak, yükselen sivil gücümüzü hissettirecek, boykotu geniş tabana yayacak bir rehberimiz var. Filistin İnisiyatifinin hazırladığı boykotrehberi.com bilinçli ve kararlı boykot yolculuğunda güçlü bir kılavuz.

Bugün zulme karşı dur demek, gücümüzü eyleme dönüştürmek için dünden daha azimli ve kararlıyız.
Filistinli çocukların geleceğine zincir vuranlara, kahve dükkânlarına, fast food markalarına direne direne esaretin kapılarını aralıyoruz. Kollektif ruhu kaybetmiyor, figüran değil aktör olduğumuz bilincini yaşıyor, uzun soluklu bu direniş yolculuğunda güçlü ve sağlam bir iradeyi ortaya koyuyoruz.
Bizde çocuk, bombaların gölgesinde solan değil barışla yeşeren bahçelerin nazlı çiçekleridirler.
#Gazze
#çocuk
#Filistin
#işgal
#İsrail
3 ay önce
Diren ey Gazzeli çocuk!
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî