|
Ağanın eli tutulmaz

Bir ödül verilecek, memleket neredeyse yangın yerine döndü...

Efendim, konu her toplantıda farklı yönlere çekiliyor. Çekildikçe de FIKRA jikletleri gibi uzadıkça uzuyor... Çok bilinmeyenli denklem gibi "Verilsin mi, verilmesin mi?"..

Sana ne be!.. Verecekse devlet verecek. Sen devletten büyük müsün?.. Haket, sana da versinler...

Devleti temsil eden insanları kim seçti? Sen.. Milletvekiline oy verirken düşündüm mü?.. Senden aldığı vergiyi nasıl kullanacağını?.. Dedin mi, "Bak sana oy veriyorum ama, sakın ola ki, benim paramı Galatasaray''a, Fenerbahçe, Beşiktaş veya Trabzonspor''a verme" diye. Var mı böyle bir pazarlığın?.

Yoksa, konuşma.. Çünkü konuştukça batıyorsun. Yanlışıyla doğrusuyla devlet veriyor. Devlet AĞA, ağanın eli tutulmaz. Senin paranı da verir, benimkini de.. Yanlış anlaşılmasın, yardım etmiyor, ödüllendiriyor. Aşka gelmiş, veriyor. Bu olay, dansöze para yapıştırmak gibi de değil. O maç oynanırken hangimiz aşka gelmedik ki?.. Hangi Fenerli, hangi Beşiktaşlı ve hangi depremzede cebindekini, gönlünden geçeni vermek istemedi?..

Küçülmeyi değil, yücelmeyi öğrenmeliyiz artık. Düşünmeliyiz, ülke adına uluslararası pratformda başarılı oluyorsak eğer, devlet bizi ödüllendirecek. G.Saray''a verilecek ödül, bunun bir kanıtı... İnanmıyorsan, yerinde saymaya mahkumsun. İşte sana büyük bir hedef. Kendine güveniyorsan, Şampiyonlar Ligi''nde şampiyon olur, daha fazlasını hakettiğini söylersin.

Velhasılı, can sıkıcı boş konuşmalar.

Şimdi top Galatasaray''da. Fatih Terim çok aklı başında konuştu. Dedi ki, "Bu ödülün verilmesi çok da önemli değil. Biz, bir imkansızı başardık. Karşılık beklemeden. Şimdi neyin tartışmasını yapıyoruz. Verse de eyvallah, vermese de..."

Şimdi devlet bu ödülü verirse Galatasaray''a bir büyüklük yapma fırsatı daha doğacak. Mesela, Galatasaray bu ödülü alır da, mağdur olan vatandaşa verirse ne olacak?.. O zaman ağa kim, paşa kim?..

Eğri oturup, doğru konuşalım, devletin trilyonlar verip yapamadığını G.Saray yaptı. Helal olsun çocuklara. Çalışın, siz de yapın...

24 yıl önce
Ağanın eli tutulmaz
Hz. Âdem kaç yıl önce yaşadı?
Bilgi felsefesi açısından ‘hurma aşılama olayı’ ve Tıbb-ı Nebevî
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed