|
General Ricardinho

Önce ilk yarıya bakalım. Kötü var, kötünün kötüsü var, kötünün daha da kötüsü var. Bu kadar rezillik çok fazla. Bu bölümde Beşiktaş''ın tek gol pozisyonu yok. Attığı tek şutta 30. dakikada. Oyunda üstünlüğü söz konusu bile değil. Sayısız top kaybı.

Bir hafta önceki Fenerbahçe maçında ofansif yönde hiçbir etkinliği olmayan 4 orta alan oyuncusu (Burak, Serdar, Kleberson ve İbrahim Akın) aynen yine sahada. Tigana hiç değilse birisini değiştirse acaba nasıl olur. Fransız keçiden de beter. Kafasına koymuş Ricardinho''yu yanında oturtacak. Yanlışlığın bu denlisine sinirlenmemek elde değil.

Ayrıca defansta yapılan pek çok hata var. Koray''ın kaptırdığı toplar başlı başına tehlike nitekim Bursaspor''un golü de böyle gerçekleşti. Golden sonra Beşiktaş defansının oyun disiplininden tamamen uzaklaşmasıda şaşırtıcı. Bursaspor durmadan Beşiktaşı 4''e 2, 5''e 2 yakaladı. İkinci golü atsalardı oyun kopmuştu. Bursaspor bu bölümde çok akıllı oynadı. İyi defans yaptı ve Sinan''la da golü aradı.

Tigana''nın aklına ikinci yarının başında nihayet Ricardinho geldi. Ve gördük ki Brezilyalı tam bir lider. Ama ona bu rolü sen vericeksin. Adamı kulübeye mahküm edersen elbette sana katkısı olamaz. Beşiktaş''ı ayağa kaldıran Ricardinho oldu. 45 ile 66. dakikalar arasında tam 4 gol pozisyonuna imza attı. Bunlardan birini golle sonuçlandırdı, diğer ikisinde vuruşları kötüydü. Ayrıca 2. golde de söz sahibiydi. Ancak asıl finişi 88''de gerçekleştirdi. Olağan üstü güzel driplinglerle ceza alanına yaklaştı, Ali Tandoğan''a nefis bir asist yaptı ve işi bitirdi.

Tigana efendi. Gördün mü Ricardinho neymiş. Oynatmadığın maçlar için acaba şimdi ne düşünüyorsun. Ayrıca benim ısrarla belirttiğim Ali Tandoğan''ı da bu kadroda ilk 11''e koymalısın. Lig TV''nin canlı yayınında maçtan önce bu kadro yanlış, “Ricardinho ve Ali Tandoğan ilk 11''de olmalı” demiştim sonuç ortada. Bu ikili, nakavt durumundaki Beşiktaş''ı aldılar, sırtladılar ve tekrar yaşama döndürdüler. Son haftaların eleştirilen oyuncusu Runje de bir başka kader oyuncusuydu. 72 ve 76. dakikalarda Zafer Biryol''un gollük vuruşlarını mükemmel kurtarışlarla önledi. Ve “Durun bakalım, hakkımda erken yargıya varmayın” mesajını verdi. İlk yarıdaki Beşiktaş ne anlatılır ne de anlaşılır gibiydi. İkinci yarıdaki ise muhteşemdi. İşte biz bu Beşiktaş''ı görmek istiyoruz.

17 yıl önce
General Ricardinho
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri