|
Guti çıktı, Beşiktaş bitti

Beşiktaş sezonun belki de en önemli maçına çıktı. Evet, sakatları çoktu ve rakip zorluydu. Ancak Galatasaray''ı ve Bursaspor''u deviren Beşiktaş''tan pek çok kimse benzer bir galibiyet bekliyordu.

Haftalardır Guti, Guti, Guti diyor bu oyuncuyu göklere çıkartıyoruz. Yaptığı tam bir sorumsuzluk. Geçen hafta Volkan Şen takımına nasıl ihanet ettiyse, bu hafta da aynı işi Guti yaptı. Arkadaşlarını 10 kişi bıraktı. Takımını cezalandırdı. Guti gibi deneyimli bir adam nasıl böylesine sorumsuzca bir davranış içerisine girebilir. Elbette fatura ağır oldu.

Şimdi şu soru aklıma takılıyor. Acaba Guti oyundan çıkmasaydı, Beşiktaş maçtan puanla veya puanlarla ayrılabilir miydi? Bana göre çok zordu. Her şeyden önce çıkan bu kadro oldukça yetersiz. Evet Galatasaray''ı ve Bursaspor''u yendiler ama çok dikkatli oynayarak. Bu kez o dikkat yoktu.

İki gol yiyen Cenk''e tek laf edemem. Genç kaleci en az 2-3 pozisyonda çok iyi kurtarışlar yaptı ve farkın artmasını önledi. Cenk''in yanı sıra bir de Ersan''dan söz edebilirim. Ersan da çok iyi müdahalelerde bulundu. Ancak çevresinde kendisine yardımcı olan hiç kimse yoktu. İbrahim Üzülmez''in bölgesi otobana dönüştü. O bölgede Eskişehirspor cirit attı. Nitekim iki gol de oradan geldi.

SCHUSTER''E TEK LAF EDEMEYİZ

Bu kez orta alanın savunmalarına katkıları da en alt düzeydeydi. Ve de Ali Kuçik ile Holosko iki forvet olarak son derece etkisizlerdi. İşin ilginç yanı kulübeden oyuna katkıda bulunacak başka etkili bir forvet de yoktu.

Schuster''in eli kolu bağlıydı. Çıkardığı on biri hiçbir şekilde eleştiremeyiz. Guti oyundan çıktıktan sonra yaptığı Erhan-Ali Kuçik değişikliği doğruydu. Kulübeden oyuna alıp maçın gidişatını değiştirecek başka bir oyuncuya sahip değildi. Sessizce kaderini izledi.

Beşiktaş gibi bir takım "Ne yapalım. Bir kişi eksiktik" mazeretinin arkasına saklanmaz. Evet önemli bir dezavantajdır ama sen büyük takımsan bunun üstesinden de gelmesini bilmek zorundasın. Hemen böyle teslim bayrağını çekemezsin. Bu kadar kolay pes edemezsin.

90 dakikayı izlerken Beşiktaşlı hiçbir futbolcunun öfkelenmediğini, yenilgiye kafa tutmadığını gördüm. Guti çıktı ve takım birden bire bitti. Guti''nin dışındaki futbolcular kendilerini bu denli yetersiz mi görüyorlar. "Ben şampiyonluğa oynuyorum" diyen bir takım direnmeden böyle kolay puan kaybetmez.

Eskişehir''i gönülden kutluyorum. Çok iyi oynadılar, haklı bir galibiyet aldılar. Beşiktaş''ın bir eksik kalmasını çok iyi değerlendirdiler. İkinci yarının başlarında Beşiktaş''ı presle kendi yarı sahalarına hapsettiler. Epeyce gol pozisyonuna girdiler sadece ikisini değerlendirdiler. Aferin onlara.

13 yıl önce
Guti çıktı, Beşiktaş bitti
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri