|
Hey gidi koca adam hey...

Canlar, teker teker ayrılıyor aramızdan. Vedatcığım da katıldı bu kervana.

Futbol oynarken hiç sakatlanmadı, şu yaşına kadar hiç hastalanmadı ve 3-5 ayda derlendi toplandı, arkasına bile bakmadan uçup gitti. Hey gidi koca adam hey. Acı sürpriz… Beklenmedik şok… Kader, mukadderat.

“Hayat bana iyi davranıyor” lafı ağzından düşmezdi. İlk kez tökezledi ve bir daha ayağa kalkamadı.

Herkese “Güzel adam” derdi. Güzel olan kendi iç dünyasıydı. Gönül adamıydı, inanılmaz hümanistti. El uzatırdı, kucak açardı, çevresine sevgi saçardı.

Saygıda kusur ettiğini hiç görmedim. Herkesle arkadaştı. Herkesle sarmaş dolaştı. Tamı tamamına 40 yıllık dostumdu. Be adam, bir kere de üz, bir kere de kır. Hayır, onun kitabında yoktu öyle şeyler. Hep severdi.

Sevgili eşi Asuman''ın, oğlu Suat''ın adını ağzından düşürmezdi. Mükemmelin de ötesinde bir aile reisiydi. Örnek bir babaydı.

Sporcuydu, sportmendi… Teknik kapasitesi yüksekti… O ince görüntüsüne karşı kemik gibiydi. Top geçer, adam geçmezdi. Öyle fazla kızdırılmaya da gelmezdi.

Penaltıları önce ben kullanırdım. Vedat gelince hemen gerçek penaltı ustasına görevi devrettim. Ah ah ah, Romanya''da son üç dakikada yediğimiz 3 gol skandalında sevgili kardeşim de vardı. Hiç unutmuyorum, maç bittiğinde çimlerin üzerinde çöküp kalmıştık. İstanbul''daki 2 farklı galibiyetimizi son 3 dakikada koruyamamak ve UEFA''dan elenmek bizi mahvetmişti.

Vedat bir konuşma üstadıydı. Esprili cümlelerle, kıvrak zekasıyla futbolu yorumlardı. Zaman zaman iğnelerdi ama hiç acıtmadan.

Beşiktaş TV''de İlker Ateş, O ve Ben, 4 sezonu geride bırakarak tam 150 program yaptık. Onunla sohbet etmek ayrı bir lezzetti, ayrı bir keyifti. Dakikaların nasıl geçtiğini anlamazdık. Vedakcık o hasta haliyle 150. programa geldi ve çift kupayı bizimle birlikte kutladı.

İçimizden koca, koskoca bir parça koptu. Canım kardeşim seni çok özleyeceğiz.

Dualarımız seninle, mekanın cennet olsun.

15 yıl önce
Hey gidi koca adam hey...
Önümüzdeki seçimlerin sonuçları
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler