|
Kartal çok kibar!

Beşiktaş, bitik, ölü bir takım. Yürümüyorlar, sürünüyorlar. Peş peşe maçlar elbette kolay değil. Ancak böylesine bir perişanlığı kabul etmek olanaksız. Bitkisel hayatın ötesine geçmişler. Ne kalelerini savunabiliyorlar ne de etkili atak geliştirebiliyorlar. İlk şutları gol oldu. (71. dakika) Düşünebiliyor musunuz ne durumda olduklarını? Koskoca Kara Kartal, rakip kaleye yan gözle bile bakmamış. Rakip kaleciyi tam 71 dakika hiç rahatsız etmemişler. Ne kadar kibar bir takım öyle değil mi!

Savunma yönleri de facia. Orduspor, Beşiktaş kalesi önünde cirit attı. 1-1''den sonra Orduspor''un 3 net gol pozisyonu var. Böylesine savunma prensiplerinden uzaklaşan bir takım lig maratonunda nasıl iddia sahibi olabilir. Galatasaray ile aralarındaki puan farkı o dağınıklığın en belirgin göstergesi.

Almeida sakat, Mustafa oynuyor. Tek olumlu hareketi yok. Adeta Orduspor''a hizmet eder gibi. Arkadaşlarından aldığı her topu mor-beyazlılara veriyor. Mustafa da kibar çocuk. Aslında Beşiktaşlı diğer oyuncuların Mustafa''dan farkı yoktu. Yılların Rüştü''sü boşa çıktı ve Orduspor''a bir gol ikram etti. Geri dörtlü, ne kalesini koruyabildi ne de ileriye dönük olumlu işler yaptı. Orta alandaki görevliler, rüya aleminde gibiydiler. Fernandes, böyle oynarsa ancak kendisine sirkte yer bulur. Topla çeşitli cambazlıklar yapar. O durmadan koşan Ernst, yok olmuş. Veli sadece koşuyor. İleriye dönük tek olumlu işi yok. Simao saklambaç oynuyor. Holosko, 45 dakika sahadaydı ancak biz hiç görmedik. Herhalde Carvalhal de görmedi ki ikinci yarıda sahaya çıkmasına izin vermedi.

Carvalhal de bitmiş Beşiktaş da

Bir takım zaman zaman kötü oynayabilir, birkaç oyuncusu bekleneni veremeyebilir. Ancak böylesine topyekün bir çöküşe çok az rastlanır. Carvalhal, gerçekten hepimizi deli edecek. Maçtan sonra "Bundan daha iyisi olmazdı" dedi. Adam, 3 maymunları oynuyor. Bizimle dalga geçiyor. Bu denli bir kepazeliği bazı mazeretlere bağlıyor. Adamın takım üzerinde etkinliği yok. Adam futbolculara diş geçiremiyor. Futbolcu teknik direktörünü dinlemiyor. Bildiğini yapıyor. Bu sezon bu Carvalhal ile çok zor biter. Bir kez daha vurguluyorum; 25 Mart''ta gelecek yönetimin ilk işi bu adamı göndermek olmalıdır. Carvalhal de bitmiş, Beşiktaş da.

Orduspor''u alkışlıyorum. Kapasitelerinin çok ötesinde performans sergilediler. Beşiktaş''tan çok çok az bütçeyle oluşturdukları takımları futbol olarak hepimizi çok daha fazla doyurdu. Demek ki Orduspor hangi futbolculara yatırım yapılması gerektiğini Beşiktaş''tan çok daha iyi biliyor. Beşiktaş yenilgiden kurtulduysa bunda Orduspor''un şanssızlığı tek faktördü.

12 yıl önce
Kartal çok kibar!
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı