|
Keyif verdiler

İki takım da futbol oynama isteğiyle doluydu. İnanılmaz iştahlıydılar. Oyundan hepimiz büyük keyif aldık. Güzel futbolun tadı bambaşka oluyor. Dakikaların nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Ankaragücü''nün açık futbolu seçmesi de bunda büyük rol oynadı. Top iki kale arasında gidip geldi. Güzel paslaşmalar, nefis ataklar, önceden çalışılmış kanat kombinasyonları vardı.

Oyun bize şu mesajı veriyordu: “Bu maçta gol olmaması olanaksız.” Futbolda son vuruşlar çok önemli. Jaba, 20. dakikada bomboş durumdayken topu dışarı atmasa, 45. dakikada da Hakan''a takılmasaydı ilk yarıda Ankaragücü''nün gollerine de tanık olurduk.

Hakan maçın kader adamı oldu. Jaba''nın iki metreden plasesini kurtardı, o top döndü gitti Beşiktaş''ın ikinci golü oldu. Futbol hatayı affetmiyor ve seni cezalandırıyor. Ankaragücü eşitliği yakalarken iki farkla geriye düştü.

Beşiktaş''ın 52. dakikada yediği gol çok ilginçti. Ankaragücü''nün aynı köşeden üst üste kullandığı kornerlerin ilkinde hiçbir Beşiktaşlı oyuncu topa dokunamadı, Hakan müthiş bir kurtarış yaptı... İkincisinde yine hiçbir Beşiktaşlı piyasada yoktu. Bu kez Hakan haliyle pes etti. Beşiktaş korner arızalı bir takım. Rakip kornerlerde çok kolay teslim oluyor. Durmadan, “Uzun adam” dememin nedeni işte bu. Takım olarak kısa isen havluyu atarsın. İbrahim Toraman''ın Jaba''yı marke edememesi de Beşiktaş açısından düşündürücü. Toraman bir an önce toparlanmazsa Gökhan Zan gelince formayı kaybeder. İbrahim Kaş şu anda Toraman''ın bir adım önünde.

Tello, frikik ustası olduğunu bir kez daha gösterdi. Sol ayağı mükemmel. Dün ofansif yönde hiç de beklenilen düzeyde değildi. Ancak yine de çok koştu, çok çalıştı, solda çok açık kapadı. Sağda Ali Tandoğan-Serdar Özkan ikilisi iyi işler yaptılar. Bu bölgeden sık sık son çizgiye inerek isabetli paslar verdiler. İkinci golün mimarı da İbrahim Üzülmez''di. Üzülmez''in müthiş driplinglerinin sonucunda, Serdar Özkan kolay bir gol attı. Nobre, Ankaragücü defansını çok koşarak, çok boğuşarak inanılmaz yıprattı. Gel gelelim bitirici noktalarda yetersizdi. Bobo, hem fazla koşmadı hem de üretken değildi. Bobo gol atmadığı maçlarda sevimli gözükmüyor. Delgado''nun 35 metreden attığı 3. gol müthişti. Arjantinli''nin gözü hep rakip kalede. Gol atıyor veya attırıyor. Cisse''yi de bu maçta çok beğendim. Hem defansına yardımda bulundu hem de ileri uçtaki arkadaşlarına. Tam merkezde dimdik ayaktaydı.

Hani bir değiş vardır: “Böyle oynasınlar, canımızı alsınlar.” İşte öyle oynadılar. Keyif aldılar, keyif verdiler. Beşiktaş''ı da, Ankaragücü''nü de kutluyorum.

16 yıl önce
Keyif verdiler
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu