|
Ne Tabata"ymış be!

Tabata rüzgarı Beşiktaş''ı kasıp kavuruyor. Bir aydır her gün gazete manşetlerini bu oyuncu süslüyor. Ne Tabata''ymış be! Paylaşılamıyor! Bir gün bakıyoruz Tabata Beşiktaş''a geldi geliyor. Ertesi gün hayır alakası yok. Başkanların anlaşıp anlaşmadığı da belli değil. Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, söz vermiş mi, vermemiş mi o da boşlukta sallanıyor. Kızıl, Demirören''e sadece tebessüm etmiş, ufak bir gülücük atmış.

Tabata''yı 2-3 maç izledim. Gördüğüm kadarıyla iyi dribling yapan, golü düşünen, dikine oynayan, topu olumlu kullanan, çabuk biri. Herşeye karşın yine de tam olarak nedir, ne değildir, bilmiyorum. Transfer sorumluluğunu kesinlikle üstüme alamam. Bir oyuncuyu en az 6-7 maç alıcı gözüyle incelemeden, kesin yargıya varamam. Varanlara da sakın inanmayın. O nedenle de ''Beşiktaş Tabata''yı almalı veya almamalı'' şeklinde bir yorumda bulunmayacağım.

Konuyu iki yönüyle ortaya getirip, tartışmaya açacağım. Birincisi, Beşiktaş Tabata''ları neden ilk elden keşfedip, almayı beceremez. Asıl problem işte bu. Beşiktaş''ta ne yazık ki yıllardır ciddi bir futbolcu arama tarama ekibi yok. Hele şimdi hiç yok. Beşiktaş daldan düşmek üzere olanlara hatta düşenleri topluyor. O nedenle de 3 yerine, 3 bin, 30 bin kuruş ödemek zorunda kalıyor.

KÖYBAŞI 30 BİN TL

İsmail Köybaşı ve Karşıyakalı Rıdvan 2 yıl önce Beşiktaş''a önerilen oyuncular arasındaymış. Beşiktaş - Gaziantep PAF maçlarında İsmail çok beğenilmiş. Beşiktaş bu çocuk için transfer girişiminde bulunmuş. Ancak Gaziantep tarafından o tarihte istenen 30 bin TL''yi Beşiktaş fazla bulmuş. Bu nedenle de transfer gerçekleşmemiş.

Düşünebiliyor musunuz, iki yıl önce 30 bin TL ve şimdi 6.5 milyon euro artı futbolcu. Rıdvan''da iki yıl önce Karşıyaka''dan herhalde çok düşük rakamlara alınabilirdi. Hiç kimse ''Kaçan balık büyük olur'' demesin. Bunlar oltaya takıldıktan sonra kaçırılan balıklar.

KENDİ AYAĞINA KURŞUN

İkinci olarak üzerinde duracağım konu, Beşiktaş''ın Tabata tipinde bir oyuncuya gereksinimi olup olmadığı. Hangi mevkii de oynar bu Tabata? Forvet arkası. Peki başka? Kanatlarda da görev yapabilir diye düşünüyorum.

Beşiktaş''ta forvet arkası oynayacak çok oyuncu var. Sayalım; Nihat, Yusuf, Holosko, Tello, Delgado, Bobo. Şimdi kanatlara bakalım. Bu oyuncuların hepsi kanatlarda da oynayabilir. Ayrıca, Ekrem ve Serdar Özkan''da var. Şimdi soruyorum:

1- Tabata''ya nerede yer bulunacak?

2- Tabata yüksek ücrete değecek futbolcu mu?

3- Yabancı kontenjanı nasıl boşaltılacak?

4- Tabata acaba Delgado''dan daha

iyi oyuncu mu?

Yabancı kontenjanını kötü kullanmak, kendi ayağına kurşun sıkmak demektir. O nedenle ince eleyip, sık dokumak gerekir. ''Tabata ne getirir, ne götürür?'' Hesabı çok iyi yapılmalı. Aman ha, yine boşa kürek çekilmesin.

15 yıl önce
Ne Tabata"ymış be!
İyi Ki Varsınız
Bir Başka Mesele: Neden cinsiyet değiştiriyorlar?
Birliğe çağrı
Adamın adı Filistin
Dünya bu gençlerle güzelleşecek