|
Avrupa arenasına acı veda

Galatasaray'ın bu sezonki Avrupa kupaları macerası, Sparta Prag karşısında son buldu. İlk maçta elde ettiği 3-2'lik avantajı deplasmanda oynanan rövanş maçında değerlendiremeyen sarı-kırmızılılar, 4-1'lik mağlubiyetle Avrupa defterini kapattı.


Prag'ın sağ beki Angelo Preciado, orijini orta saha olan Berkan Kutlu'nun olduğu bölgeyi adeta koridora çevirdi. Okan Hoca'nın da Kerem Aktürkoğlu'nu çıkarıp Zaha'yı oyuna sürmesi defansif anlamda sarı-kırmızılıları zayıflattı. Kaan Ayhan'ın da gördüğü kırmızı kartın ardından Galatasaray'ın maçtaki gardı tamamen düştü ve bu ağır sonuç ortaya çıktı.


Şampiyonlar Ligi grubunda Bayern Münih ve Manchester United gibi takımlarla başa baş mücadele eden sarı-kırmızılıların ara transfer döneminde ciddi şekilde güç kaybettiği aşikar. Sacha Boey gibi bir dinamosunu önemli bir paraya Bayern'e satan Galatasaray, bu maçta yeni isimlerin hiçbirinden yararlanamadı.


Köhn'ü statü, Aurier'i ise sakatlığı nedeniyle oynatamayan Okan Buruk, iki bekte devşirme oyuncuları kullanmak zorunda kaldı. Sağ bekte Kaan Ayhan ile Barış Alper Yılmaz, sol bekte ise Berkan Kutlu forma giydi. Bu formasyon ligde bir şekilde idare ediyor belki ama Avrupa arenasında tutmadı. Acı bir tecrübeyle bunu görmüş olduk.


Her şey bir kenara, Galatasaray'ın neredeyse kendisinden 4 katı düşük değere sahip olan bir takıma elenmesinin hiçbir bahanesi olamaz. Takımda yıldızların olması önemlidir ancak sahaya yüreklerini koyanlar her zaman kazanır. Bayern ve Manchester maçlarındaki yürekli Galatasaray'ı Sparta Prag'a karşı maalesef göremedik.

#Galatasaray
#Sparta Prag
#UEFA Avrupa Ligi
2 ay önce
Avrupa arenasına acı veda
Türkiye, emperyalistlerin oyunlarını bozuyor! O yüzden çıldırıyorlar!
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit