|
Birlik ve beraberliğin zaferi

A Milli Takımımız Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Almanya ile kağıt üzerinde bir hazırlık maçı oynadı. Ancak oynanan bu müsabaka hazırlık maçından çok daha fazlasıydı. Hem ay-yıldızlı futbolcuların inanmışlığı hem de gurbetçi vatandaşlarımızın tribündeki coşkusu, duygu olarak maçı başka bir boyuta taşıdı.


Taraftarlarımız, Almanlara kendi evinde deplasmanı yaşattı. Bu müthiş desteği arkasına alan milliler de sahadaki performanslarıyla 2002 ve 2008 ruhunu bizlere hatırlattı. 18 yıl sonra Almanya'ya karşı elde edilen bu galibiyet, sadece bir skor değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin, futbolun ötesinde bir dayanışmanın zaferiydi.


Kuntz sonrası göreve gelen Vincenzo Montella, takımdaki inancı ve azmi en üst seviyeye çıkararak, oyuncularımızı neler yapabileceklerine inandırdı. Önce Hırvatistan ve Letonya, şimdi Almanya... Ay-yıldızlı takımın başında 3'te 3 yapan İtalyan teknik adam, EURO 2024 için hayallerimizi de büyütmemizi sağladı.


Maça göre taktik belirleyen Montella, bu konuda bir deha olduğunu gösterdi. Almanya karşısına santrforsuz çıkan İtalyan çalıştırıcı, Adana Demirspor'da da zaman zaman kullandığı 4-6-0 takitiğiyle Panzerlerin sistemini adeta çökertti. Bu sayade orta sahayı kalabalık tutan milliler, İlkay Gündoğan ve Joshua Kimmich gibi mevkisinin en iyileri arasında gösterilen ikiliyi ıskartaya çıkardı. Stoperlere baskı yapan ay-yıldızlılar, Rudiger ve Tah'ı zorlayarak Almanlara karşı 3 gol buldu.


Özlenen bu milli takım, şampiyona için çok şey vadediyor. Maçı anlatan Özkan Öztürk'ün de dediği gibi; "Bu sadece fragman, asıl film ise Haziran'da, Temmuz'da. Yazın görüşmek üzere Almanya."

#A Milli Takım
#Almanya
#Berlin Olimpiyat Stadyumu
#Montella
6 months ago
Birlik ve beraberliğin zaferi
Korku zamanı
Boykotta kafalar neden karışık
Kimin enflasyonu
Terör örgütü elebaşı olarak İsrail portresi…
Hamas’ın ateşkesi kabulü ve İsrail’in Refah Operasyonu