|
Galatasaray'ın büyük gücü 12'nci adamı

Fenerbahçe'nin 2 puanın önünde Süper Lig'de zirveye yerleşen Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde de konuk ettiği Çekya ekibi Sparta Prag'ı son dakika golüyle 3-2 mağlup ederek rövanş için avantajlı bir skor elde etti.


Galatasaray'ın bu sezonki başarısında sadece futbolcuların değil, aynı zamanda tutkulu taraftarının da büyük bir rolü var. Rams Park’ta oynanan Prag maçını 46 bin 802 sarı-kırmızılı taraftar tribünden takip etti. Maç sonrası hep futbolcu analizi yapılır ancak Galatasaray taraftarı da bir analizi hak ediyor. Hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da takımlarını yalnız bırakmayan sarı-kırmızılı taraftarlar, verdikleri destekle takımına itici güç olurken, rakibi ise ciddi şekilde baskı atlına alıyor. Sparta Prag maçında da bunu net bir şekilde gördük.


Galatasaray taraftarının benim açımdan tek kusuru Kerem Aktürkoğlu için fazla sabırsız davranmaları. Bu sezon 12 gol, 8 asistle takımına önemli katlı sağlayan milli futbolcunun en ufak hatasında mırıldanmalar olması şaşırtıcı. Bence Kerem, Zaha'ya gösterilen kredinin çok daha falasını hak ediyor.


Eleştiri elbette olabilir ancak bunun dozajının ayarlanması ve oyuncuya güven verilmesi, takımın daha iyi performans sergilemesine katkı sağlayacaktır. Galatasaray taraftarına naçizane tavsiyem, 3. Lig'den çıkıp bu seviyelerde kendini ispat eden oyuncularını pamuklara sarıp daha çok bağırlarına basmaları.





#Galatasaray
#Sparta Prag
#Kerem Aktürkoğlu
3 ay önce
Galatasaray'ın büyük gücü 12'nci adamı
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu