|
Sumudica yeni bir sayfa açabilecek mi?

Olaylı bir şekilde ayrıldığı Gaziantep Futbol Kulübü'nde yeniden göreve gelen Marius Sumudica'nın takıma olumlu etkisi net bir şekilde görüldü. İlk 5 haftada puanla tanışamayan Antep ekibi, Rumen çalıştırıcıyla yükselişe geçti.


52 yaşındaki çalıştırıcı, ligde çıktığı 3 maçta 6 puan topladı. Sumudica yönetimindeki Gaziantep FK, Kayserispor'a mağlup olduğu maçtan sonra çıktığı İstanbulspor ve Samsunspor karşılaşmalarını kazanmayı başardı. Kayserispor'a karşı 5-3-2 dizilişiyle sahaya çıkan Sumudica, sonraki maçlarda 5-4-1'e döndü ve taktiksel dokunuşuyla kötü gidişe 'dur' dedi.

Sumudica sık sık gündem olmayı başaran bir teknik adam. Ancak başarılarını yaptığı skandallarla gölgeleyen de bir teknik adam. Daha önceki dönemlerinde rakip takım taraftarlarını tahrik edici hareketlerde bulunan ve çokça kırmızı kart gören Sumudica, yeni döneminde saha içinde kalmayı başarır ve takıma odaklanmaya devam ederse başarılarından daha sık söz ettirebilir.


Gaziantep FK'da Denis Dragus'a da değinmesek olmaz. Şüphesiz ki takımın topladığı puanlarda Rumen futbolcunun payı büyük. Standard Liege'den kiralanan ve kısa sürede takıma adapte olan 24 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'e hızlı bir giriş yaptı ve çıktığı 3 maçta 2 gol atarak takımının galibiyetlerinde başrolü oynadı.

#Süper Lig
#Gaziantep Futbol Kulübü
#Marius Sumudica
7 ay önce
Sumudica yeni bir sayfa açabilecek mi?
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu